Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Τρεις οι «αντίπαλοι» της ΔΕΗ για την ενεργειακή μάχη της Ρουμανίας

Τρεις οι «αντίπαλοι» της ΔΕΗ για την ενεργειακή μάχη της Ρουμανίας
 
Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα ότι η ΔΕΗ θα ανακοινώσει, ακόμα και σήμερα, την εξαγορά της ENEL Ρουμανίας, της θυγατρικής του ιταλικού ομίλου στην οποία ήταν επικεφαλής ο Γιώργος Στάσσης αναλάβει το τιμόνι της πολύπαθης δημόσιας εταιρείας ηλεκτρισμού.

Τα νέα όμως από την μάχη για την εξαγορά της Enel Ρουμανίας δεν

φαίνεται να έρχονται άμεσα αφού στο παιχνίδι της εξαγοράς έχουν μπει ακόμη τρείς δυνατοί «παίκτες». Σύμφωνα με πληροφορίες οι «παίκτες» αυτοί δεν ανήκουν στην Ελληνική αγορά και δεν φαίνονται πρόθυμοι να παραιτούνται εύκολα από τον στόχο της εξαγοράς της θυγατρικής της Ιταλικής εταιρείας στην γειτονική μας χώρα. 

Η ENEL Romania αποτιμήθηκε στα 1,8 δισ. ευρώ και η ΔΕΗ έχει ως στόχο να εξαγοράσει το 70% του μετοχικού της κεφαλαίου με το τίμημα να ανέρχεται αρκετά πάνω από το 1 δισ. ευρώ. 

H ENEL δραστηριοποιείται στη Ρουμανία στη λιανική αγορά μέσω των Enel Energie και Enel Energie Muntenia, στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea και E-Distributie Muntenia και στην παραγωγή πράσινης ενέργειας μέσω της Enel Green Power Romania. Διαθέτει περίπου 3 εκατ. πελάτες και 3.100 υπαλλήλους.

Πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων εκτός Ιταλίας για να μειώσει το χρέος μεταδίδει το Bloomberg

Η μητρική εταιρεία Enel SpA εξετάζει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, εκτός Ιταλίας για να μειώσει το χρέος της και να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρισμού  της Ιταλίας, η οποία μείωσε τον στόχο κερδών της για το 2022 στον απόηχο της ενεργειακής κρίσης, θα παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της αργότερα αυτόν τον μήνα. Αυτό το σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει την πώληση συνεργασιών σε μερίδια σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ελλάδα, η Αυστραλία και η Κολομβία, δήλωσαν ανώνυμες πηγές στο πρακτορείο.

Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του χρέους της εταιρείας που ανήλθε σε ρεκόρ 69,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (70,1 δισεκατομμύρια δολάρια) στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Enel στοχεύει να μειώσει το χρέος της στα 58-62 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

 

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου