Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΔΕΗ: Το τριπλάσιο cash flow για το 2022 και οι προσδοκίες για το 2023

 

Οι ισχυρές ταμειακές ροές και η αποκλιμάκωση των δαπανών για αγορές υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου θα επιτρέψουν στην επιχείρηση να υποστηρίξει το φιλόδοξο επενδυτικό της πρόγραμμα και να επανέλθει φέτος σε κέρδη.

Την ανθεκτικότητα της ΔΕΗ στις αντίξοες συνθήκες της αγοράς υπογράμμισε η διοίκηση της ΔΕΗ κατά τη χθεσινή ενημέρωση των

αναλυτών, υποστηρίζοντας πως το 2023 θα είναι έτος που θα αναδειχθεί η δυναμική της επιχείρησης.

Η ΔΕΗ κατάφερε πέρυσι, παρά τη δραστική αύξηση κατά 4,9 δισ. ευρώ των δαπανών για αγορές υγρών καυσίμων, φυσικού αερίου, δικαιωμάτων ρύπων CO2 κ.α. να εμφανίσει επαναλαμβανόμενα EBITDA 953 εκατ. ευρώ από 871 εκατ. ευρώ το 2021.

Παράλληλα, μείωσε τον καθαρό δανεισμό της, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτικές δαπάνες αυξήθηκαν. Το μυστικό είναι η παραγωγή τριπλάσιου cash flow 851 εκατ. ευρώ, από 289 εκατ. ευρώ το 2021. Με τέτοιες ροές, η εταιρεία μπορεί να υποστηρίξει το φιλόδοξο επενδυτικό της πλάνο και να επανέλθει στην κερδοφορία το 2023, όταν θα εκλείψουν τα έκτακτα γεγονότα, όπως η έκτακτη εισφορά και κυρίως οι αυξημένες ανάγκες για αγορά καυσίμων και ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου