Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Τσίπρας: «Ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ» – Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη με τους συνδικαλιστές στην Κοζάνη

Το μέλλον της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση της Δυτικής Μακεδονίας, πρωταγωνίστησε, όπως ήταν φυσικό, στις συσκέψεις που έγιναν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού το περασμένο Σάββατο στην Κοζάνη.
«Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της Δυτικής Μακεδονίας

για την επόμενη δεκαετία» ανέφερε ο Πρωθυπουργός για τις επιπτώσεις της αποεπένδυσης, προσθέτοντας πως “η ΔΕΗ είναι η καρδιά κι ένα βασικό εργαλείο για τη στήριξη της παραγωγικής βάσης της χώρας», ωστόσο, έθεσε το θέμα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει η χώρα απέναντι στην ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, σε σχέση με την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
Σε ότι αφορά στο μέτρο της μείωσης του τιμολογίου ρεύματος για τις επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά απο τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, απάντησε ότι «θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά θέλει ακόμη δουλειά». Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στο ειδικό τιμολόγιο, όσο και στην μείωση του ΦΠΑ στην Τηλεθέρμανση, ως μέτρα στήριξης υπέρ των πολλών.
«H ΔΕΗ, παρά τα όσα ακούγονται, περνά κάποιες δυσκολίες, αλλά δεν κινδυνεύει. Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο, μια ισχυρότατη επιχείρηση και η εξέλιξη της Πτολεμαΐδας 5 είναι μια τρανή απόδειξη. Μια επιχείρηση, η οποία επενδύει 790 εκ. το χρόνο και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίες, δεν μπορεί να θεωρείται προβληματική» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σωκράτης Μουτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου