Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΚΕ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Οι θέσεις που εξέφρασε ο υπεύθυνος τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ν.Δ. κ. Σκρέκας, προκειμένου να ξεπεράσει η ΔΕΗ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν μας εκπλήσσουν αλλά αντιθέτως ήταν αναμενόμενες με βάση τα όσα κατά καιρούς, ο κ. Σκρέκας αλλά κα και η Ν.Δ, έχουν πει. 
Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Σκρέκας; Μας λέει ότι για να σωθεί η ΔΕΗ
και να γίνει κερδοφόρα επιχείρηση θα πρέπει να κάνει ένα ελκυστικό πακέτο περιουσιακών στοιχείων στα πρότυπα της μικρής ΔΕΗ -δηλ. ορυχεία, λιγνιτικοί σταθμοί, σταθμοί με Φυσικό Αέριο, υδροηλεκτρικά, μελλοντικά κοιτάσματα λιγνίτη και φυσικά πελατολόγιο- και αυτό το πακέτο να πουληθεί για να έχει η επιχείρηση έσοδα. 
Τι άλλα μας λέει; 
Ότι θα βοηθήσει τη σωτηρία της ΔΕΗ η μείωση του μισθολογικού κόστους λες και η ΔΕΗ σήμερα δεν αντέχει ακόμη λόγω της μείωσης των μισθών που έχουν γίνει και είναι της τάξης του 40% . Ούτε λόγο δεν έκανε ο κ. Σκρέκας για όλα αυτά με τα οποία φορτώσανε τη ΔΕΗ από τότε ακόμα που το κόμμα του ήταν στην Κυβέρνηση. 
Ούτε κουβέντα για αυτούς που απομυζούσαν τα κέρδη της Επιχείρησης και όλα αυτά που φέρανε σε δύσκολη θέση την Επιχείρηση και είναι πάρα πολλά (ΝΟΜΕ, Οριακή Τιμή του Συστήματος, κόστος ρύπων CO2 κλπ). 
Για το κόστος των ρύπων, που έχουν ξεπεράσει τα 25€ τον τόνο και οδεύουν για 30€ και έχουν γίνει οικονομική θηλιά που πνίγει την Επιχείρηση, όταν σε άλλες χώρες με προβλήματα σαν τα δικά μας οι κυβερνήσεις τους τις εξαιρούσαν από αυτές τις υποχρεώσεις, ο κ. Σκρέκας και οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σφύριζαν αδιάφορα. Τι άλλο μας λέει ο κ. Σκρέκας; 
Ότι μέχρι το 2030 θα πρέπει να μειώσουμε κατά 32,5% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, το 60% να παράγεται από ΑΠΕ και ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν λίγα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση. 
Δεν μας λέει όμως τι θα γίνει με τον λιγνίτη και με τις περιοχές που εξαρτούνται από αυτόν. 
Πολύ επιμελώς το ξέχασε. 
Τις λύσεις που προτείνει ο κ. Σκρέκας τις έχουμε δοκιμάσει και στο παρελθόν και είδαμε τα αποτελέσματα τους. 
Εμείς απαντάμε «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» και θα είμαστε εδώ για να αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές όπως αντιπαλέψαμε και τις προηγούμενες. 


Γραφείο Τύπου ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου