Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Βρέθηκε η «φόρμουλα» για ένταξη του προσωπικού της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη ΔΕΗ

Βρέθηκε η «φόρμουλα» για ένταξη του προσωπικού της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη ΔΕΗ
Μέσω συνεργειών μητρικής και θυγατρικής η δραστηριοποίηση στις ΑΠΕ
Με την πρόσληψη των εργαζομένων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (ΔΕΗΑΝ) στη ΔΕΗ, οι οποίοι ως εργαζόμενοι πλέον της μητρικής εταιρείας θα συνεχίσουν να παρέχουν εφεξής υπηρεσίες στη
θυγατρική, θα παρακαμφθεί το «πάγωμα» της συγχώνευσης της ΔΕΗΑΝ στη ΔΕΗ.
Όπως είναι γνωστό, η δρομολογημένη συγχώνευση της ΔΕΗ
Ανανεώσιμες στη ΔΕΗ μπλόκαρε με τη λήψη από τη μητρική εταιρεία του νέου δανείου 200 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία συστημικών τραπεζών.
Κι αυτό γιατί, για την έγκριση του δανείου, οι τράπεζες έθεσαν ως όρο την αναστολή απορρόφησης και την ενεχυρίαση των μετοχών της θυγατρικής, με συνέπεια η ΔΕΗΑΝ να πρέπει τουλάχιστον προς ώρας να παραμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς της.
Η παραπάνω «φόρμουλα» δίνει τη δυνατότητα ένταξης του προσωπικού της ΔΕΗΑΝ στον Όμιλο της ΔΕΗ, παρά την αναστολή της απορρόφησης.
Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίησή της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε φάση εκπόνησης τα σχετικά σχέδια συμβάσεων μεταξύ της ΔΕΗ και της ΔΕΗΑΝ, τα οποία θα δεσμεύουν τη μητρική εταιρεία για το ότι το νεοπροσληφθέν προσωπικό θα παρέχει υπηρεσίες στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Προς έγκριση τα σχέδια συμβάσεων

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα σχέδια συμβάσεων αναμένεται να περάσουν σύντομα από τα Δ.Σ. της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας για να εγκριθούν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη μετακίνηση του προσωπικού της ΔΕΗΑΝ στη ΔΕΗ, το οποίο θα σημαίνει μεταξύ άλλων και τη μετάβασή τους σε καθεστώς αορίστου χρόνου.
Έτσι, παρόλο που δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες περί γραπτής δέσμευσης για την ένταξή τους στη ΔΕΗ, το θέμα φαίνεται πως σύντομα θα έχει αίσια έκβαση.
Όσον αφορά τη δραστηριοποίηση του Ομίλου στις ΑΠΕ, αυτή θα γίνεται πλέον μέσω συνεργειών της ΔΕΗΑΝ με τη νεοσυσταθείσα Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΔΕΗ.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ήταν υποστελεχωμένη, δεν πρόκειται να υπάρξει επικάλυψη στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της θυγατρικής εταιρείας.
Με την πρόσληψη στη ΔΕΗ, στους εργαζόμενους της ΔΕΗΑΝ θα αναγνωρισθεί επίσης η προϋπηρεσία τους στη θυγατρική.
Επομένως, ανάλογα με την προϋπηρεσία τους, θα μπορούν να διεκδικήσουν και επιτελικές θέσεις στη Διεύθυνση Ανάπτυξης, στη βάση βέβαια του κανονισμού κατάστασης προσωπικού της ΔΕΗ, στο οποίο πλέον θα υπάγονται και που εξάλλου διέπει όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό της ΔΕΗ.
   

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου