Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Προσδοκίες για επιπλέον ώρες λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς συνεχίζει να καλλιεργεί το ΥΠΕΝ


Με το ρολόι για τον ΑΗΣ Καρδιάς να μετράει πλέον εκκωφαντικά αντίστροφα, κάθε νέο περί παράτασης μόνο θετικά θα ηχούσε στα αυτιά των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής – ιδιαίτερα της Πτολεμαΐδας, η τηλεθέρμανση της
οποίας τροφοδοτείται από εκεί.
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται η κυβέρνηση, βλέποντας τη δημοφιλία της στην Δυτική Μακεδονία να έχει πάρει την κάτω βόλτα με την προεκλογική περίοδο να κορυφώνεται.
Ειδάλλως, δεν εξηγούνται οι επαναλαμβανόμενες το τελευταίο διάστημα διαρροές και διαβεβαιώσεις του Γ. Σταθάκη περί ενδεχόμενης παράτασης των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται πως κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό, δεδομένου, μάλιστα, του ασφυκτικού πλαισίου που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με την Κομισιόν.
Αυτή τη φορά, τις υποσχέσεις Σταθάκη για επιπλέον ώρες μετέφερε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Σ. Ζαμανίδης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαμανίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι σε σύσκεψη που έγινε πριν λίγες ημέρες στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, παρουσία και του Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Δ. Μετικάνη  και του εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ (κατασκευάστριας της Πτολεμαΐδας 5) κ. Ι. Στεφανάτου, δηλώθηκε η πρόθεση του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη για αύξηση των ημερών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς.
Αντίστοιχου περιεχομένου υποσχέσεις είχε δώσει στα τέλη του Μάρτη ο υπουργός και στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ, σε συνάντηση που είχαν στο ΥΠΕΝ, όπως τουλάχιστον είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος του σωματείου, Μ. Μόσχου.
Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία που είχε παραθέσει σε συνέντευξή του στο e-ptolemeos στα μέσα του Μάρτη ο διευθυντής του ΑΗΣ Καρδιάς Αλέκος Σουμελίδης, «ο χρόνος ζωής της 1ης μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς λήγει σε 26 μέρες, της 2ης σε 49 μέρες, της 3ης μονάδας σε 27 μέρες και της 4ης σε 109 μέρες». Ένας απλός υπολογισμός, αν κανείς λάβει υπόψη του ότι έχει περάσει από τότε σχεδόν 1,5 μήνας, αρκεί για να διαπιστώσει πως πραγματικά έχει η κατάσταση.
Εύλογα, λοιπόν, πολλοί παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τις υποσχέσεις Σταθάκη, αφού έχει παρέλθει προ πολλού ο χρόνος που υπήρχε περιθώριο για λόγια που δε συνοδεύονται από πράξεις.
Εκτός κι αν είναι στα σκαριά ακόμα ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, μαζί με το πακέτο των ήδη ακριβοπληρωμένων μέτρων που η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει σαν παροχές, κάτι που σύντομα μένει να φανεί.

 Γιάννα Παπαδημητρίου
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου