Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Γ. Αδαμίδης στη διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ για την απολιγνιτοποίηση: “Το 2023 ειναι σε 3 χρόνια. Οι μονάδες σήμερα δεν δουλεύουν. Δε μπορούμε να λέμε τίποτε άλλο, πέρα από την πραγματικότητα. Κι έχουμε την υποχρέωση να πούμε στον κόσμο της Δ. Μακεδονίας την απόλυτη την αλήθεια. Ότι οι μονάδες δεν μπορούν να δουλέψουν. Aπο τη στιγμή που έχουν και περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα” – Ποιες δύο βασικές προτάσεις κατέθεσε για την επόμενη μέρα

Στη διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ για την απολιγνιτοποίηση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 25/6, παρουσία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, που βρέθηκε στην Κοζάνη, συμμετείχε, μεταξύ άλλων, κι ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ανέφερε: “Άκουσα την Πρόεδρο να λέει δεν μπορούμε να κλείσουμε το
2023 τις μονάδες, μπορούμε να πάμε στο 2030. Πώς θα πάμε τις
μονάδες μέχρι το 2030, εφόσον, από 1 Ιουλίου του 2020, οι μονάδες του Αγ. Δημητρίου δεν έχουν περιβαλλοντολογικούς όρους; Διότι εκτός από τη μονάδα 5 του Αγ. Δημητρίου, που κάνει αποθείωση και θα μπορούσε να πει κανείς θεωρητικά  ότι μπορεί να δουλέψει παραπάνω, οι άλλες 1,2,3,4, δεν πιάνουν τα όρια άρα δεν μπορούν να δουλέψουν. Δεν υπάρχει ούτε το 2023, ούτε το 2028. Ο Μητσοτάκης είπε το 2028, μέχρι τότε κάτι θα βρείτε να κάνετε …κι η ΔΕΗ είπε το 2023. Γιατί δεν δουλεύουν οι μονάδες; Δεν τις έκλεισε κανείς. Το 2023 ειναι σε 3 χρόνια, οι μονάδες σήμερα δεν δουλεύουν. Δε μπορούμε να λέμε τίποτε άλλο, πέρα από την πραγματικότητα. Κι έχουμε την υποχρέωση να πούμε στον κόσμο της Δ. Μακεδονίας την απόλυτη αλήθεια. Ότι οι μονάδες δεν μπορούν να δουλέψουν. Από τη στιγμή που έχουν και περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα”.
Προτάσεις
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο κ. Αδαμίδης προχώρησε και σε δύο προτάσεις. α) Από το φωτοβολταϊκό πάρκο, που θα καταλαμβάνει 60.000 στρέμματα, η ΔΕΗ θα κερδίσει, η Δυτική Μακεδονία δεν θα κερδίσει. Αν τελικά το φωτοβολταϊκό γίνει, θα πρέπει το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ενέργειας να αποδίδεται ως ανταποδοτικό στην Δ. Μακεδονία β) Αφού θα κλείσουν οι μονάδες, υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό από την άντληση των νερών για τους πύργους ψύξεως των μονάδων. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλες αρδευτικές μονάδες στον πρωτογενή τομέα και σ’ αυτό να συμμετέχει κι η ΔΕΗ.”.
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου