Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ο Γιάννης Καραβασίλης γράφει για την επίσκεψη του κ. Μουσουρούλη στην Δυτική Μακεδονία

Σχόλιο Γιάννη Καραβασίλη για την επίσκεψη Μουσουρούλη στη Δυτική ... 
ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ,
θα λέγαμε εμείς, με καλές περγαμηνές, πρώην υπουργός ανάπτυξης, πρώην Γενικός Γραμματέας.
Απο την Ευρωπαϊκή Ένωση μας έρχεται, με εντολή του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη, για να ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ τις αποφάσεις του, για Βίαιη και άμεση απολιγνιτοποιηση. Για να τα δώσουν όλα όσο, όσο στις Γερμανικές Εταιρείες, για να επενδύσουν στην ενέργεια, να βγάλουν εύκολο χρήμα και οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ας ψάξουν άλλες δουλειές.......
Ο κυνισμός στο μεγαλείο του.
Ηρθε λοιπόν ο κύριος Μουσουρουλης να μας εκτελέσει, Αναπτυξιακά, Οικονομικά, Εργασιακά, να μας τελειώσει και να μας οδηγήσει ως περιοχή στην Ερήμωση και Απαξίωση.
Είναι κοινή διαπίστωση, των περισσότερων...Ότι
Εδώ και 10 Μήνες ακούμε για Ξαφνικό Θάνατο στην περιοχή χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση και θέση. Κλείνουν Λιγνιτικές Μονάδες Αμύνταιο, στην συνέχεια ΑΗΣ Καρδιάς, Αγίου Δημητρίου και εμείς τους ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ. Γιατί δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση των φορέων και των πολιτών της περιοχής μας. Γιατί δεν υπάρχει ενιαία φωνή και στρατηγική. Γιατί η περιφέρεια συγονταρει, γιατί οι βουλευτές είναι με το κόμμα. Γιατί, Γιατί. Ως πότε, λοιπόν θα βάζουμε πλάτη στην επερχόμενη καταστροφή.. Για να μας πείσουν.
Χρησιμοποιούν Φαίδρα και αιολα επιχειρήματα, ότι δήθεν θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή. Επιχειρήματα για να φέρουν σύγχυση και από προσανατολισμό....ότι δήθεν.
α. Η απολιγνιτοποιηση ξεκίνησε το 2011
β. Μα έχουμε μηδενική συμμετοχή του Λιγνίτη
γ. Είναι ζημιογόνες οι λιγνιτικές μονάδες λόγω ακριβών ρύπων..... Κλπ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
α. Άνοιξε η αγορά Η/Ε το 2000 δόθηκαν 6 Λιγνιτικές Άδειες σε ιδιώτες παραγωγούς αλλά δεν επένδυσαν, γιατί θέλουν εύκολο και άμεσο χρήμα, έτσι κατασκεύασαν μονάδες φυσικού αερίου και ΑΠΕ.
β. Το 2010 σε αντικατάσταση του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, δημοπρατηθηκε και κατασκευαζεται, η λιγνιτική μονάδα, Πτολεμαΐδα V, η ποιο σύγχρονη στον κόσμο, αντιρυπαντικης τεχνολογίας, με καλό βαθμό απόδοσης. Θα είναι συνεχώς πρώτη στο σύστημα για 24 ώρες το 24ωρο και θα φέρει κέρδη στη ΔΕΗ. Ενας από τους σημαντικότερους λόγους που την πολεμούν και δεν την θέλουν, τα συμφέροντα.
γ. Παρά τις σκοπιμες στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας στην χώρα μας. Η ΔΕΗ μπορεί να έχει κέρδη από τις λιγνιτικες μονάδες ακόμα και με ακριβούς ρύπους, που είναι χρηματιστήριο και πρέπει να αγοράζεις στον κατάλληλο χρόνο...
δ. Σήμερα το 50%της Ενέργειας στη χώρα καλύπτεται από τις ΑΠΕ, ήλιος, αέρας και το υπόλοιπο να καλυφθεί από το ρυπογόνο ορυκτό φυσικό αέριο. Το σύστημα θα είναι εξαρτημένο και δεν θα παρέχει καμιά απολύτως ασφάλεια στον εφοδιασμό.
ε. Για εμάς η ΔΕΗ αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την χώρα και έτσι πρέπει να παραμείνει.
στ. Ενοχοποιουν με σκανδαλώδη τρόπο τις λιγνιτικες μονάδες και ενισχύουν του φυσικού αερίου, οι λόγοι συγκεκριμένοι, τους είπε ο πρωθυπουργός, να φέρουν τις Γερμανικές εταιρείες στη χώρα μας.
ζ. Άλλωστε οι Γερμανοί εξασφάλισαν Λιγνίτες έως και το 2038, όπως και η Τσεχία και Πολωνία έως το 2050. Μάλλον οι εκεί πολίτες αγαπούν περισσότερο από εμάς την χώρα τους.

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2020.....
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ, στην Δυτική Μακεδονία,γιατί δεν μας το λένε,,,,,,,
Γιαυτό ξεκάθαρα λέμε όχι και δεν θα τους επιτρέψουμε να εφαρμόσουν τα επικίνδυνα σχέδια τους, πρέπει να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ...
Εμείς είμαστε παρόντες με θέσεις και τις προτάσεις μας...
α. Παράταση χρόνου με ορίζοντα το 2050 όρος ΕΕ, για να προσαρμοστουμε ως χώρα και περιοχή στην μεταλιγνιτική εποχή, με σύγχρονες τεχνολογίες που θα προκύψουν με διάλογο από την ερευνητική επιστημονική κοινότητα και τους φορείς, της χώρας μας. Ήδη η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας τον Δεκέμβριο 2019 έφερε τέτοιες προτάσεις και εφαρμογές μικτής καύσης με λιγνίτη και άλλα καύσιμα...
β. Λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων 5 ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή, Μελίτη και Μεγαλόπολη.
γ. Λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων που συνδέονται με τηλεθερμανσεις έως την σύνδεση με Πτολεμαΐδα 5.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΦΙΚΤΕΣ υλοποιησιμες, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.
Σας καλούμε όλους σε ετοιμότητα και κάθε μορφής αγώνα για να αποτρέψουμε την καταστροφή της περιοχής μας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου