Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την ελεύθερη οδική πρόσβαση των κατοίκων των χωριών της Δυτικής Μεγαλόπολης από την ΔΕΗ

 
Σε προηγούμενα άρθρα μας σας έχουμε παρουσιάσει το θέμα με τις έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση της Θυγατρικής της ΔΕΗ να τοποθετήσει μπάρα , να κλείνει και να κάνει έλεγχο στον δρόμο που οδηγεί στα χωριά της Δυτικής Μεγαλόπολης, μέσα από το
Ορυχείο.
δείτε τα σχετικά άρθρα μας:
Οι πάρεδροι των χωριών Χωρεμίου – Απιδίτσας – Λυκόσουρας – Λυκαίου – Ίσαρη – Χρούσα – Πετροβούνι και Βάστα επανέρχονται και με νεώτερη επιστολή τους εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους. Στο τέλος του άρθρου θα δείτε ολόκληρη την σχετική επιστολή, όπως και τις έγγραφες δεσμεύσεις της ΔΕΗ και μια επιστολή κατοίκου του Χωρεμίου.
Είναι γεγονός ότι η ΔΕΗ και η Θυγατρική έχουν σοβαρό πρόβλημα με ληστείες που γίνονται, όμως πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι υπάρχουν δεσμεύσεις και συμφωνίες που πρέπει να τηρούνται. Η ΔΕΗ για να πάρει τον λιγνίτη κατέστρεψε χωριά, ποτάμια , δρόμους και υπάρχει συμφωνία για κατασκευή δρόμου για τα χωριά της Δυτικής Μεγαλόπολης. Θα πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ευθύνη και να μην τίθενται θέματα περί μη αναγνώρισης της συμφωνίας αυτής.
Θα μπορούσα να σας γράψω δεκάδες λόγους. Θα αναφέρω μόνο το εξής: Η ΔΕΗ και η Θυγατρική της δεν ενεργούν σωστά αν δεν αναγνωρίζουν ότι έχουν συμφωνήσει, έχουν δεσμευτεί και είναι υποχρεωμένοι να έχουν κατασκευάσει δρόμο. Η συμφωνία αυτή είναι πραγματική και δεν μπορεί να την αμφισβητεί κανένας, γιατί αποτελείται από 2 μέρη. Το ένα μέρος ήταν η υποχρέωση της ΔΕΗ να φτιάξει τον δρόμο στους χώρους της και το δεύτερο μέρος ήταν των κατοίκων των χωριών και του δήμου, που παραχώρησαν τις περιουσίες τους και έγινε το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου από την γέφυρα του Αλφειού μέχρι τον επαρχιακό δρόμο προς Ίσαρη.
Οι κάτοικοι τίμησαν τον λόγο τους , έδωσαν την γη τους δωρεάν , έγινε ο δρόμος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε λίγο από τους κατοίκους και πιο πολύ από την ΔΕΗ ! Τώρα λοιπόν είναι εντελώς απαράδεκτο να ισχυρίζεται η ΔΕΗ ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Αν η ΔΕΗ συμπεριφέρεται έτσι για ένα δρόμο, φανταστείτε τι έχει να γίνει με όλα όσα δεσμεύεται για την απολιγνιτοποίηση και τις αποκαταστάσεις των εδαφών !!
Τέλος το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης, με την 32/2012 απόφαση του, αναφέρεται στον συγκεκριμένο δρόμο και αποφασίζει να κάνει εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του δρόμου αυτού. Δείτε την σχετική απόφαση ΕΔΩ
Το ζήτημα αυτό παρ όλες τις αντιδράσεις δεν έχει λυθεί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22 Ιουνίου θα συζητηθεί για να παρθεί απόφαση. Το Καφενείο της Μεγαλόπολης παρουσιάζει το θέμα για ακόμα μια φορά , για να μαζευτούν σε ένα άρθρο όλα τα στοιχεία και οι αναφορές, για να έχουν πλήρη γνώση του θέματος άπαντες.

Δείτε την επιστολή του κατοίκου του Χωρεμίου κ. Βασιλόπουλου Δημήτρη:
Ελεύθερη πρόσβαση στα χωριά της Δυτικής Μεγαλόπολης
Στέλνω  στους τοπικούς Άρχοντες  και τους καθ΄ύλην αρμόδιους την επιστολή που έστειλε ο Κολοκοτρώνης το 1827 στον  Ιμπραήμ που  λυσσασμένος  ρήμαξε τον τόπο, έκοψε δένδρα,έκαψε χωριά και ήθελε τους  Έλληνες ραγιάδες προσκυνημένους. Έγραψε τότε μια επιστολή μνημείο λόγου και στρατιωτικού ήθους.
<<Αυτό που μας  φοβερίζεις να μας κόψεις και κάψεις τα καρποφόρα δένδρα μας , δεν είναι της πολεμικής έργον , διότι τα άψυχα δεν εναντιώνονται εις κανέναν, μόνον οι άνθρωποι όπου εναντιώνονται έχουνε στρατεύματα και σκλαβώνουν και έτσι είναι το δίκαιο του πολέμου με τους ανθρώπους και όχι με τα άψυχα δένδρα να τα βάνεις. Όχι τα κλαριά να μας κόψεις, όχι τα δένδρα, όχι  τα σπίτια που μας έκαψες , μόνον πέτρα απάνω στη πέτρα να μην μείνει, εμείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας άν τα κάψεις και τα κόψεις την γήν δεν θέλει να την σηκώσεις  και η ίδια η γής που τα έθρεψε, αυτή η ίδια η γη μένει δική μας και τα ματακάνει.Μόνο ένας Έλληνας να μείνει πάντα θα πολεμούμε. Και μήν ελπίζεις πως την γή μας θα την κάμεις δική σου, βγάλτο από το νού σου.>>
   Θυμίζω    ότι  οι : Κουρτ-Αγάδες, Δεδέ-Μπέηδες, Αγιάς-Μπέηδες, Τσιφλίκηδες, Κασίμηδες , Δελη-Χασάνηδες, Ρουσβάν-Αγάδες, Κατακτητές που νέμονταν την περιοχή  για 400 χρόνια, δεν προξένησαν τέτοια ερήμωση σαν αυτή των σύγχρονων  νομέων  της με την ανοχή άν όχι και σύμπραξη των τοπικών αρχόντων στα 50 χρόνια της παρουσίας τους.
Τους καλώ να μήν:
Κάνουν  τη Γή μας ιδιοκτησία των  ξένων  Μετόχων τους.
Εμποδίζουν την  δίοδό στην Μεγαλόπολη.Τέτοια πράξη είναι Casus Belli για μας. Εμείς είμαστε εδώ με τον Λυκάονα, τον Παυσανία,τον Πολύβιο,τον Φιλοποίμενα,τον Κολοκοτρώνη,τη δεκαετία του 60 που ερευνούσαν, του 70 που επιχειρούσαν. Θα είμαστε εδώ  όταν φύγουν…Στη Διαδρομή αυτή είχαμε δρόμους και γέφυρες προς Μεγαλόπολη. Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν εμπόδια;;; Σε εμάς οφείλουν την παρουσία τους εδώ. Έτσι που οδηγούν  τα πράγματα θα ζητούν και διόδια !!!, αργότερα και διαβατήρια!!!.
Αγανακτώ  και παραφράζοντας τη φράση του  Αίαντα: <<Αιδώς Αργείοι νυν άρκιον ή απολέσθαι>>.
Δηλώνω:<<Ντροπή Μεγαλοπολίτες! Το μόνο που τώρα μας περιμένει είναι να χαθούμε>>
Δημήτρης Βασιλόπουλος  Χωρεμαίος

δείτε το έγγραφο των παρέδρων και τα έγγραφα με τις δεσμεύσεις της ΔΕΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου