Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων ο Σπάρτακος επιβάλει έκτακτη εισφορά στα μέλη του.



Σωματείο Σπάρτακος και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τις ... 
Ενημέρωση για τη μικρή έκτακτη εισφορά
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όχι μόνον η ιστορία αλλά και οι εκτιμήσεις σημαντικών παραγόντων (ενεργειακών, κυβερνητικών, του Συνδικαλιστικού κινήματος κα) έχουν περίτρανα αποδείξει ότι το
Σωματείο μας κατάφερε πολλά και σημαντικά πράγματα, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ίδια την επιχείρηση αλλά και τον Έλληνα καταναλωτή.
Τίποτα όμως δε μας δόθηκε απλόχερα. Ότι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα διαρκών δράσεων, διαδικασιών, κινητοποιήσεων, επαφών και διαπραγματεύσεων σε εγχώριο και Διεθνές επίπεδο.
Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας υπήρξαν, εξ αρχής, αδιαπραγμάτευτη στόχευση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και αυτός ο στόχος παραμένει ως σήμερα.
Είναι τιμή για το συνδικάτο σε όλη αυτή την προσπάθεια να έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη των συναδέλφων που συνέδραμαν με κάθε τρόπο και μορφή σε κάθε μας κάλεσμα.
Με ενημερώσεις και συναντήσεις οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί από το σωματείο για την υφιστάμενη κατάσταση και για τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας.
Στο πλαίσιο αυτό, θα απαιτηθούν για το επόμενο χρονικό διάστημα, κινήσεις και ενέργειες όπως είναι οι προσφυγές στη δικαιοσύνη οι οποίες ως γνωστόν συνοδεύονται και από υψηλό οικονομικό κόστος.
Η μικρή έκτακτη εισφορά –που ισχύει μόνον γι’ αυτόν τον μήνα- αφορά ακριβώς αυτόν τον σκοπό.
Παρά τις δυσκολίες των καιρών είμαστε σίγουροι πως οι εργαζόμενοι θα δείξουν κατανόηση καθότι γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες του σωματείου όταν υπάρχουν παράγοντες όπως είναι οι πολυδάπανες προσφυγές, αλλά και ακόμα καλύτερα γνωρίζουν ότι γνώμονάς μας είναι πάντα το καλύτερο δυνατόν για τους εργαζόμενους.


Σημείωση: Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι οι επιτροπές για τις εντάξεις και τα κλιμάκια, βρίσκονται ήδη σε συνεδρίαση που σημαίνει ότι λίαν συντόμως όλοι οι συνάδελφοι θα έχουν τακτοποιηθεί.
Για ότι νεώτερο το σωματείο θα επανέλθει με νεώτερη ανακοίνωση.
* Προφανώς και το πρώτο κομμάτι του κειμένου είναι σκωπτικό θέλοντας να στηλιτεύσει την ανυπαρξία των σωματείων και ειδικά συγκεκριμένης παράταξης η οποία υποκλίνεται καθημερινά και αδιαλείπτως στην κυβέρνηση και την διοίκηση, την ώρα που οι εργαζόμενοι χάσαν (στο σύνολο του ομίλου ΔΕΗ) το μεγαλύτερο κεκτημένο ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ και καθημερινά βλέπουν τις θέσεις εργασίας τους να είναι σε επισφάλεια με τις αποφάσεις της κυβέρνησης περί τάχιστης και βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου