Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Σκληρή κόντρα στο FB μεταξύ του Γραμματέα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Σάκη Μάστορα και του μέλους του ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Φάνη Καραμπίκα. Πληρωμένη απάντηση του δεύτερου στον πρώτο.

Κόντρα στο Facebook ξέσπασε με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Γ. Σταθάκης στο φόρουμ των Δελφών για την απολιγνιτοποίηση.
Ο Γραμματέας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και στέλεχος της ΔΑΚΕ, κάλεσε την παράταξη του ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) να καταδικάσουν τα όσα είπε ο κος Σταθάκης.
Στον Γραμματέα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ απάντησε το μέλος της ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Φάνης Καραμπίκας
Αξίζει να διαβάσετε τα όσα γράφτηκαν μεταξύ των δυο.
ΣΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΠΡΟΣ : ΑΡΚΕ-ΔΡΑΣΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενταύθα.
(Περιμένω την καταδικαστική ανακοίνωσή σας)
Σταθάκης: Σχετικά με τον λιγνίτη, ο κ. Σταθάκης είπε ότι η διαφωνία με τη Κυβέρνηση αφορά στην μονάδα Πτολεμαΐδα 5, η οποία κατά τη γνώμη του μπορεί να μείνει έως το 2038. Μέχρι τότε τα σχέδια και της προηγούμενης και αυτής της κυβέρνησης είναι παρόμοια.
Ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Τάσο Τέλλογλου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε ότι η πράσινη μετάβαση η οποία είναι δεδομένη θα γίνει το 2030 οπότε θα παράγουμε το 60% – 70% της ενέργειάς μας από ΑΠΕ.
Μέχρι το 2050 θα έχει ολοκληρωθεί ένας τεράστιος μετασχηματισμός της οικονομίας, όπως είπε. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της Ελλάδας αφού αφορά στην βιομηχανική ανασυγκρότηση και στον τουρισμό. Αυτό προϋποθέτει χρηματοδότηση, θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στήριξη των παραγωγικών – τεχνολογικών δυνάμεων που θα κάνουν αυτή την αλλαγή, δήλωσε ο κ. Σταθάκης.
Σχετικά με τον λιγνίτη, ο κ. Σταθάκης είπε ανέφερε ότι η διαφωνία με τη Κυβέρνηση αφορά στην μονάδα Πτολεμαΐδα 5, η οποία κατά τη γνώμη του μπορεί να μείνει έως το 2038. Μέχρι τότε τα σχέδια και της προηγούμενης και αυτής της κυβέρνησης είναι παρόμοια, όπως είπε. “Η απάντηση είναι η ανάπτυξη των ΑΠΕ ενώ θα πρέπει να φτιάξουμε και μονάδες φυσικού αερίου οι οποίες θα πρέπει πιθανότατα να αποσυρθούν επίσης το 2030” δηλωσε.
Ο κ. Σταθάκης συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα για να γίνουν 7 νησιά 100% ΑΠΕ με αποθήκευση. Παράλληλα, με τις ενεργειακές κοινότητες όλοι μπορούν να γίνουν δυνητικά παραγωγοί ενέργειας μέσω ΑΠΕ σε ένα αποκεντρωμένο μοντέλο πράσινης μετάβασης, είπε κλείνοντας.
 
ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ 
Διαβάζοντας την ανάρτηση του συναδελφου Μαστορα Σακη που ζητάει από την παράταξη Α Ρ Κ Ε να καταδικασει της δηλώσεις Σταθακη στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών και σαν στέλεχος του Α Ρ Κ Ε έχω να του πω ότι η Α Ρ Κ Ε και τα στελέχη της έχουν καταδικασει στην πράξη τις πολιτικές που είναι εναντίον του λιγνιτη και της περιοχής. Το έχουν κάνει διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις, δεν είναι το πρωί λιοντάρια λέγοντας μαντινάδες στον υπουργό και το βράδυ πάλι λιοντάρια κάνοντας τούμπες κάτω από το μαστιγιο του θηριοδαμαστη κοβοντας πίτες με τον υπουργό νεκροθαφτη της περιοχής κ Χατζηδάκη. Αν πρέπει να ζητήσει από κάποιους να καταδικασουν κάτι είναι από τον εαυτό του να καταδικασει την πολιτική της Ν Δ του κ Μητσοτάκη και του υπουργού ενέργειας κ Χατζηδάκη να καταδικασει τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών και του περιφερειαρχη εκτός και αν κρίνει ότι η στάση τους αυτή είναι σωστή να βγει και να μας το πει ευθεως. Ο λύκος μπήκε στο μαντρι και ο συνάδελφος Μάστορας ακόμα ψάχνει τον ντορο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου