Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για το 20% της Αριάδνη Interconnection του ΑΔΜΗΕ - Έως τα τέλη Ιανουαρίου οι δεσμευτικές προσφορές


Ολοκληρώθηκε η φάση της υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση του 20% της Αριάδνη Interconnection, 100% θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ.

Όπως ενημέρωσε ο τελευταίος, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τέσσερις επενδυτές: η κοινοπραξία Macquarie Super Core Infrastructure Fund/Phaethon Holdings, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ιταλική Terna SpA, και η StateGrid International Development Belgium.

Εντός Οκτωβρίου ο ΑΔΜΗΕ αξιολογήσει τις υποβληθείσες

εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η "Εταιρεία") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η συγγενής εταιρεία Όμιλος ΑΔΜΗΕ ΑΕ ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση της υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Φάση Α) για την διαγωνιστική διαδικασία σχετικά με την πώληση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής της εταιρείας "Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ".

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος (ΕοΙ) είναι οι εξής:

- Κοινοπραξία των εταιρειών Macquarie Super Core Infrastructure Fund SCSp, και Phaethon Holdings Single Member S/A

- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

- Terna SpA

- StateGrid International Development Belgium Limited

Εντός Οκτωβρίου, η ΑΔΜΗΕ ΑΕ θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος (Eols), για το αν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής. Κατόπιν, οι επιλεγέντες επενδυτές θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για την επόμενη φάση της υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών (Φάση Β). Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023."

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου