Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Αυξάνονται οι χρεώσεις ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρευματος – Ροκανίζουν την επιδότηση

Αυξάνονται οι χρεώσεις ΥΚΩ στους λογαριασμούς ρευματος - Ροκανίζουν την  επιδότηση

Νέο χαράτσι επιβάλλει η κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς θα αυξηθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) που επιβαρύνουν όλα τα τιμολόγια των καταναλωτών.

Η νέα χρέωση θα είναι σχεδόν 1,7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Μέχρι σήμερα από 0 έως 1.600 kWh η χρέωση των ΥΚΩ ήταν

0,00690 ευρώ. Έτσι ένα νοικοκυριό που κατανάλωσε 1.400 KW το τετράμηνο θα πληρώσει 23,8 ευρώ από 9,6. Να σημειωθεί πως στα ίδια επίπεδα θα μείνουν οι καταναλώσεις από τις 1.600 kw – 2000kw και από τις 2.000kw και πάνω.

Για εν κρυπτώ αύξηση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος έκαναν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμμελος και Πέτη Πέρκα. «Η αιτιολόγηση του νέου χαρατσιού εμπαίζει την ελληνική κοινωνία. Οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν αυτοί για την «αντιστάθμιση του κινδύνου από ενεργειακές κρίσεις» ενώ τα υπερκέρδη είναι ήδη στα ταμεία του καρτέλ ενέργειας. Και μάλιστα ενώ οι καταναλωτές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς τους και οι χρεώσεις ΥΚΩ θα έπρεπε να είχαν μειωθεί εδώ και ένα χρόνο, λόγω της υλοποίησης έργων διασυνδέσεων των νησιών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

 

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου