Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Οι μειώσεις έως 35% ανά MWh δεν πέρασαν στα τιμολόγια ρεύματος των νοικοκυριών του Νοεμβρίου 2022

Οι μειώσεις έως 35% ανά MWh δεν πέρασαν στα τιμολόγια ρεύματος των νοικοκυριών του Νοεμβρίου 2022 

Η ΔΕΗ διατηρεί την τιμή της KWH στα 0,159 ευρώ

Με την αρωγή της κυβέρνησης τα υπερκέρδη των προμηθευτών που βάζουν ανερυθρίαστα βαθιά το χέρι στην τσέπη των νοικοκυριών.
Το πάρτι κερδών για τη ΔΕΗ συνεχίζεται και τον Νοέμβριο ενώ συμπληρώνονται τρείς μήνες γλεντιού για τη διοίκηση του

Γ. Στάσση, η οποία θα επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στους μετόχους, ξεζουμίζοντας τα νοικοκυριά.
Η ΔΕΗ του λαού έγινε η ΔΕΗ των μετόχων χάρη στην κυβέρνηση που σε ρόλο παρατηρητή αποφασίζει στο όνομα των νοικοκυριών αλλά τα κέρδη πάνε στους προμηθευτές.
Οι μειώσεις έως 35% στο κόστος της ενέργειας των προμηθευτών δεν έφτασαν στα νοικοκυριά με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ που πήγε «πάσο» στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των προμηθευτών.
Η ΔΕΗ για τον Νοέμβριο όρισε την τιμή χρέωσης της MWh στα 397 ευρώ για τα τιμολόγια των νοικοκυριών από 595 ευρώ ανά MWh του Οκτωβρίου.
Η χρέωση μειώθηκε κατά 33,2% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο.
Από τα 595 ευρώ ανά MWh έπεσε στα 397 ευρώ. Όμως η τιμή της KWh παραμένει στα 0,159 ευρώ και τον Νοέμβριο όπως και τον Οκτώβριο.
Η κρατική επιδότηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας διαμορφώνεται σε 238 ευρώ τον Νοέμβριο. Μία απλή αφαίρεση από την τιμή των 397 ευρώ που έδωσε η ΔΕΗ τα νοικοκυριά θα πληρώνουν προς 0, 159 ευρώ ανά KWh.
Η τελική διαμόρφωση του τιμολογίου δεν μειώθηκε παρότι το κόστος έπεσε έως 35% για τους παραγωγούς ενέργειας.
Η μειωμένη τιμή της MWh της ΔΕΗ δεν έφτασε στους καταναλωτές διότι η κρατική επιδότηση ήταν «μίζερη» με αποτέλεσμα η τιμή της Kwh να παραμείνει αμετάβλητη.
Η ραγδαία αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου στην περιοχή των 100 ευρώ και οι νέες χαμηλές τιμές των προμηθευτών δεν «άγγιξαν» τα τιμολόγια ρεύματος τα οποία παραμένουν ακλόνητα στα ίδια επίπεδα.
Παραδείγματα μείωσης της MWH.
Τον Οκτώβριο στο πρόγραμμα ΗΡΩΝ Generous ήταν στα 698 ευρώ το κόστος της MWh και τον Νοέμβριο υποχώρησε στα 470 ευρώ ανά MWh. H Protergia energy Save από τα 576 ευρώ του Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 395 ευρώ και το πρόγραμμα της nrg prime από τα 579 ευρώ η MWh έπεσε στα 375 ευρώ ανά MWh.

Η κλιμακωτή επιδότηση για τον Νοέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:


Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η επιδότηση θα είναι 238 €/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση είναι 188 €/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.
Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 98 €/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

Ηλεκτρική Ενέργεια - Επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια

Συγκεκριμένα:

Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35KVa και κατανάλωση έως τις 2.000KWh, η επιδότηση για τον μήνα Νοέμβριο ανέρχεται στα 200 €/KWh.
Για τους επαγγελματικούς και εμπορικούς καταναλωτές έως 35KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh αλλά και όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 50€/MWh.
Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 238 €/MWh.
Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα το Νοέμβριο ανέρχεται στα 430 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προέρχεται από τον καινοτόμο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς, που έχει εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση από τον προηγούμενο Ιούλιο και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 δισ. Ευρώ.
Ο συγκεκριμένος μηχανισμός υιοθετήθηκε από την Ευρώπη για να εφαρμοστεί σε όλα τα Κράτη Μέλη. Ο υπουργός ΥΠΕΝ κ Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για έναν νέο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων όταν και αν αυτά δημιουργούνται και στον κλάδο της προμήθειας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αισχροκερδεί σε βάρος των πολιτών. Τα ανακτηθέντα χρήματα θα επιστραφούν στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επαγγελματιών.


Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
    γεια σε όλους
    Ευχαριστώ απεριόριστα τον Θεό που έβαλε το ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ξανά στο δρόμο μου.
    Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή αν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, απλά επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.
    Αυτή η μεγάλη κυρία μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 18.000 €, και αυτό είναι υπεραρκετό για μένα. Αυτή η κυρία μόλις με έσωσε από μπελάδες.
    Είναι γυναίκα με καρδιά, χάρη σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, μπόρεσα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και το χρέος μου.
    Εάν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε.
    Email: nikitaraslef1978@gmail.com
    Ευχαριστώ

    Παρατήρηση
    Εάν δεν είστε από την Ελλάδα, παρακαλούμε απόσχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή