Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ερώτηση 58 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ

Ερώτηση 58 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ 
Ζητούν ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμού για τα νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες.
Ερώτηση στον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς όσους πολίτες και επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ.
Στην ερώτησή τους υπογραμμίζουν ότι «οι πολιτικές της λιτότητας και της υπέρμετρης φορολόγησης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην ανεργία..
και στη φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου στην αδυναμία κάλυψης ακόμα και των εξόδων πρώτης ανάγκης.
Επίσης η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες οδήγησε πολλές μικρομεσαίες και αγροτικές επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Σε αυτά τα πλαίσια, οι οφειλές και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ παραμένουν πολύ υψηλοί (1,8 δις) και αυξάνονται καθημερινά με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τους λογαριασμούς, να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση.
Επίσης, είναι συχνό το φαινόμενο πολλοί καταναλωτές να βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ αλλά να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος των δόσεων της ρύθμισης, την ίδια στιγμή που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Σε αυτό το πλαίσιο οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:
«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μη γίνει διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους ή στο ύψος των δόσεων του διακανονισμού τους;
2.Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να θεσμοθετήσει ένα ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμού για τα νοικοκυριά, ΜμΕ και αγρότες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υπάρχον;
3.Τι προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, όπου έχει διακοπεί, για τις ανωτέρω περιπτώσεις;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου