Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Επιστολή στον Υπουργό κ.Λαφαζάνη από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας και την επιτροπή εργαζομένων στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας-ΛΙΠΤΟΛ

kinisi_energonΑξιότιμε κ. Υπουργέ. 
Πέρασαν 2 μήνες από την επίσκεψη σας στην περιοχή μας (Πτολεμαΐδα) και η ανησυχία ολοένα και αυξάνεται σχετικά με την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Εσείς με δηλώσεις σας αναφερθήκατε ότι σε συνεργασία με την ΔΕΗ θα εντατικοποιήσετε τις διαδικασίες για την επισκευή και επαναλειτουργία της 3ης μονάδας, λυπούμαστε κύριε υπουργέ αλλά στο διάστημα των 2 αυτών μηνών άλλα διαπιστώνουμε και οφείλουμε να τα καταθέσουμε γιατί όσο καθυστερεί η έναρξη των εργασιών τόσο και μεγαλύτερο θα γίνεται και το κόστος της επισκευής.
Δεν γνωρίζουμε αν έχετε πληροφορηθεί ότι:
 ~ 1ον Μέρα με την μέρα το κόστος από την επισκευή
«ανεβαίνει κατά 2 ή 3 εκατομμύρια €», έτσι τουλάχιστον φτάνει στα αυτιά μας. Συγκεκριμένα ενώ η ομάδα εργασίας της ΔΕΗ αναφέρει ότι το κόστος είναι της τάξης των 2 εκ.€, στην σύσκεψη που έγινε στις 14-05-15 στον Δήμο Εορδαίας ακούστηκε το ποσό των 4 εκ.€. Τρείς ημέρες μετά ακούστηκε το ποσό των 5 εκ.€, και τελευταία σε συνάντηση που είχαμε με βουλευτή της περιοχής αναφέρθηκε το ποσό των 10,5 εκ.€!!!!! Η αλήθεια είναι ότι όποιος δεν θέλει να πραγματοποιηθεί η επισκευή θα διακινεί τέτοιες ή παρόμοιες πληροφορίες και θα φτάσει σε λίγες εβδομάδες το κόστος της επισκευής στην τιμή της νέας μονάδας 5!!! μόνο και μόνο για να έχει με το μέρος του την κοινωνία (αυτός η αυτοί λοιπόν που διακινούν αυτές τις ειδήσεις) «περί δήθεν σπατάλης», «ρυπογόνου σταθμού», κτλ, σκοπό έχουν μόνο να παραπλανήσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία της Εορδαίας, χωρίς να σκέφτονται την ζημιά που κάνουν στην περιοχή.
 ~ 2ον Η καθυστερημένη (όπως και να το κάνουμε) χθεσινή αποστολή (27-05-15) της επιστολής προς την Ε.Ε. και τα αρμόδια όργανά της για την εξαίρεση της μονάδας και την ένταξη της στα άρθρα 32 και 33 της οδηγίας 2010/75, μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε καχύποπτα όμως δεν μοιάζει τόσο «φυσιολογικό», την στιγμή που ένας μετά τον άλλον το προσωπικό του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας έχει αποσπασθεί, και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς (από εργολάβο), να μεταφέρονται υλικά από τις αποθήκες του σταθμού.
~ 3ον Η επιτροπή κατεδάφισης που έχει συγκροτηθεί από την ΔΕΗ εξακολουθεί να υπάρχει και η απορία μας είναι γιατί δεν έχει καταργηθεί ακόμη, από την στιγμή που οι διαβεβαιώσεις είναι ότι η μονάδα 3 θα επαναλειτουργήσει. Τι σκοπό εξυπηρετεί; Εκτός και αν πάλι υπάρχει το σενάριο απ’ ότι ακούγεται ότι, θα κατεδαφιστεί το κτηριακό συγκρότημα του ΛΚΔΜ μαζί με τον υπάρχοντα ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ, για να γίνει η εξόρυξη του λιγνίτη μέχρι και την αυλή του λιγνίτη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Αν έτσι έχουνε τα πράγματα, τότε πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει η 3η μονάδα και από πού θα γίνεται η τροφοδοσία της; Χωρίς αυλή λιγνίτη;
 ~ 4ον Αν κάποιοι προσπαθούν να σας «αποδομήσουν» ή να σας «υποκαταστήσουν» και δεν τους γνωρίζετε εμείς και η κοινωνία είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε. Αν όμως έχετε γνώση για το τι «παίζεται» πίσω από την πλάτη σας κύριε υπουργέ και δεν τους αποκαλύπτετε γιατί είναι γνωστοί ή φίλοι σας, τότε έχετε βαριά ευθύνη γιατί καταδικάζετε μια ολόκληρη περιοχή με τους κατοίκους της στην ανεργία, την υποβάθμιση, την απαξίωση κτλ. Αν εξακολουθήσει η πολιτική των συμφωνιών του «κάτω από το τραπέζι», (που ο ελληνικός λαός καταδίκασε με την ψήφο του, στις 25 Ιανουαρίου 2015), τότε δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, (σύνθημα που κυριάρχησε σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ πως η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ).
Κύριε Υπουργέ κάνουμε έκκληση όχι μόνο ως πολίτες της πολύπαθης τούτης περιοχής που τόσα πρόσφερε στην εθνική οικονομία, αλλά ως απλοί άνθρωποι μιας περιοχής που βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους να φεύγουν από τον τόπο τους για να βρουν δουλειά σε ξένα κράτη, που αγωνιούν ότι και με κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ δεν άλλαξε η πολιτική και πάλι οι απλοί μισθοσυντήρητοι και συνταξιούχοι θα επωμιστούν τα βάρη της χώρας.
Κύριε Υπουργέ ενεργήστε τα μέγιστα ώστε η μοναδική επενδυτική δραστηριότητα που εξελίσσεται στην περιοχή μας, αυτή της Τηλεθέρμανσης (η οποία όμως εξαρτάται άμεσα και αποκλειστικά με την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και στην συνέχεια με την Πτολεμαΐδα 5), να μην καταντήσει υπολειτουργούσα και φθίνουσα μέχρι το τελικό κλείσιμο της. Επιταχύνετε τις διαδικασίες για την, ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ 3 ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ «ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ,
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ,
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΌΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ. 

Κοινοποίηση:
1). Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ,
2). Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη Θεόδωρο,
3). Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωτσίδη Γεώργιο,
4). Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Κοζάνης κ. Πλακεντά Παναγιώτη,
5). Βουλευτές Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κ.κ. Δημητριάδη, Κασαπίδη, Κάτανα, Μακρή, Ουζουνίδου (κατά αλφαβητική σειρά)
6). Δήμαρχο Εορδαίας κ. Ζαμανίδη Σάββα,
7). Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας κ. Θεοδοσιάδη Γεώργιο,
8). ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου