Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η Κομισιόν πιέζει τον Λαφαζάνη να παραδώσει πλούτο της Ελλάδας στους ανταγωνιστές της!

lignitis Η Ρουμάνα Επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρετού, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα (θα δει τον Λαφαζάνη σε μια συνάντηση γνωριμίας) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EurActiv.gr, μεταξύ άλλων, ασκεί πιέσεις στον Παναγιώτη Λαφαζάνη για το θέμα της ΔΕΗ και του λιγνίτη. Τι ζητεί;

Επειδή η ΔΕΗ έχει αποκλειστική πρόσβαση στην εκμετάλλευση λιγνίτη (που είναι το φθηνότερο καύσιμο στην Ελλάδα) ζητεί να δώσει πρόσβαση στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ!

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Διαθέτει προνομιακή πρόσβαση και ειδικά δικαιώματα εξόρυξης λιγνίτη (98% του συνόλου των ενεργών αποθεμάτων ανήκουν στο κράτος), ένας στρατηγικός φυσικός πόρος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Κομισιόν λοιπόν, ζητεί από την Ελλάδα να δώσει τον πλούτο της στους ανταγωνιστές της.

Να θυμίσουμε και κάτι άλλο;

Η Ελλάδα σχεδιάζει την κατασκευή μιας λιγνιτικής μονάδας την «Πτολεμαΐδα 5″ ισχύος 660 MW και συνολικού κόστους 1,4 δια ευρώ. Η μόνη χρηματοδότηση για αυτό το έργο ως τώρα, ύψους 739 εκατομμυρίων ευρώ, προέρχεται από τον γερμανικό τραπεζικό όμιλο KFW.

Μήπως σας λέει κάτι η KfW; Είναι η αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας μέσω της οποίας δόθηκε το δάνειο του Βερολίνου στην Ελλάδα κατά την πρώτη δανειακή σύμβαση. Ποιοι ελέγχουν την KfW; Με μια σύντομη έρευνα θα δεί κανείς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Υπουργό Ενέργειας της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου