Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Θ. Παραστατίδης: «Όχι στις αυξήσεις και τις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ»

parastatidis-theodoros Oμάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Θ. Παραστατίδης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη για την αδυναμία κάλυψης των οφειλών στη ΔΕΗ από υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν:
«Οι πολιτικές της λιτότητας και της υπέρμετρης φορολόγησης που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησαν στην ανεργία και στη φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου στην αδυναμία κάλυψης ακόμα και των εξόδων πρώτης ανάγκης. Επίσης η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες, οδήγησε πολλές
μικρομεσαίες και αγροτικές επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Σε αυτά τα πλαίσια, οι οφειλές και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ, παραμένουν πολλοί υψηλοί με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση.
Το πρόβλημα έχει ενταθεί δεδομένου ότι ενώ η ΔΕΗ έκανε μέχρι τον Απρίλιο 10 δόσεις ρύθμιση, επέστρεψε στις 4″.
Με την ερώτηση, ζητείται από το αρμόδιο υπουργείο να επιληφθεί άμεσα του ανωτέρω προβλήματος προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης σε κανέναν αγρότη, σε καμία μικρομεσαία επιχείρηση, σε κανένα νοικοκυριό.
Επιπροσθέτως, οι βουλευτές κατέθεσαν και ερώτηση αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας τα εξής:
«Μεγάλο ποσοστό καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, θίγεται από την εφαρμοζόμενη τιμολόγηση, έχοντας υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δικαίως διαμαρτύρεται.
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από πλευράς της ΔΕΗ, προκειμένου να αυξήσει τα τιμολόγια, γίνεται με τη μείωση των κλιμάκων από 7 σε 2. Ως εκ τούτου, αυτό συνεπάγεται αυτόματα την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση κυρίως των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Οι Βουλευτές, αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα, ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα σε ενέργειες, ώστε να αρθεί η καταφανής άνιση μεταχείριση στις χρεώσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε., των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας για να ενισχυθεί η διαρρηγμένη από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνική συνοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου