Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Alpha Finance: Καλύτερα των προσδοκιών τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ

 
 Κατά 47% χαμηλότερα των προσδοκιών της Alpha Finance, στο κομμάτι των EBITDA, ήταν τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ για το 2015.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει σε νέα της έκθεση η χρηματιστηριακή, τα EBITDA ήταν κατα 11% υψηλότερα των συνολικών εκτιμήσεων, κυρίως εξαιτίας της χαμηλότερης
φορολογίας. Το 2015, οι καθαρές ζημιές της εταιρείας ανήλθαν στα 102,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 91,3 εκατ. ευρώ το 2014, κυρίως λόγω της συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς και των αυξημένων προβλέψεων.
Ο συνδυασμός της επιταχυνόμενης συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς, της επιδείνωσης των πωλήσεων και της αύξησης των προσδοκιών στα ύψη είναι δηλητηριώδhς για τη ΔΕΗ, προειδοποιεί η Alpha Finance. Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει χαμηλότερα έσοδα κατά 4% το 2016 και επιστροφή στην κερδοφορία (με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance). Δεδομένου ότι οι προβλέψεις θα μειωθούν σημαντικά, θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος της διοίκησης. Ωστόσο, όπως τονίζει η Alpha Finance, με τα νέα μέτρα να ανέρχονται στο 3% του ΑΕΠ, οι εκτιμήσεις της διοίκησης θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κινδύνους επιβράδυνσης.

Από  http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου