Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Επιχειρηματίες στρέφονται δικαστικά κατά της ΔΕΗ


 
Aνυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία τριών επιχειρήσεων της Ρόδου έχει δημιουργήσει η απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότησή τους διότι δήθεν διαπίστωσε ρευματοκλοπή μέσω παρεμβάσεων στους μετρητές ηλεκτροδότησής τους.
Οι τρείς επιχειρήσεις, απευθύνθηκαν στο δικηγορικό γραφείο Ακη Δημητριάδη και εκθέτουν ότι η μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος, που πέτυχαν, οφείλεται σε επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις οποίες προέβησαν
αλλά και στην εγκατάσταση ειδικών προς τούτο μηχανημάτων, επιδεικνύοντας μάλιστα και τα ανάλογα τιμολόγια αγοράς των συσκευών!
Πιθανολογούν μάλιστα ότι αρμοδίως από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ εφευρέθηκε ότι παραβίασαν τους μετρητές κατανάλωσης ρεύματος για να τους επιβληθούν πρόσθετες χρεώσεις!
Πιο συγκεκριμένα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αίτημα προσωρινής ρύθμισης κατάστασης, προσέφυγαν τρείς εταιρείες κατά της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ.
Χθες συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής μιας εξ αυτών, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πλέον υγιείς επιχειρήσεις στο είδος της στα Δωδεκάνησα και αποτελεί πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας σε πανελλαδικό επίπεδο.
Τον Οκτώβριο του έτους 2015 κοινοποιήθηκαν στην επιχείρηση έγγραφα της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., με τα οποία ενημερώθηκε ότι διαπιστώθηκε η ύπαρξη κόλλας (βερνίκι) στους ακροδέκτες (λαμάκια) του μετρητή, με συνέπεια να μην καταγράφονται τα 2/3 της κατανάλωσης.
Στις αρχές του Δεκεμβρίου της κοινοποιήθηκε έκτακτος λογαριασμός ύψους 601.000 ευρώ.
Η εταιρεία κοινοποίησε στη ΔΕΗ εξώδικη δήλωση, με την οποία καθιστούσε σαφές ότι δεν υπήρξε παρέμβασή της στους μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και διαμαρτυρόταν για τον αναιτιολόγητο και αυθαίρετο προσδιορισμό δήθεν οφειλής της.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο μετρητής ήταν σφραγισμένος και δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης προσθέτοντας μάλιστα ότι είχε προβεί σε ενέργειες και επενδύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, επιδεικνύοντας στη ΔΕΗ και αντίστοιχα τιμολόγια!!
Η εταιρεία συγκεκριμένα είχε ανακαινίσει κατάστημά της, έλαβε όλα τα μέτρα οικονομίας, όπως λάμπες LED και ειδικές συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας με αποτέλεσμα την δραστική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος.
Η ΔΕΗ απέρριψε τις αιτιάσεις προβαίνοντας μάλιστα αυθαίρετα στην διακοπή του ρεύματος στην επιχείρηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου