Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μπενρουμπή: Σκόπιμα καθυστερήσαμε, αλλά ήρθαμε για να μείνουμε στη λιανική του ρεύματος

 
Για εσκεμμένη καθυστέρηση στην εισαγωγή της εταιρείας στην αγορά της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο Ντίνος Μπενρουμπή, αν. Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia.
Μιλώντας στο συνέδριο του ΤΕΕ «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential», ο κ. Μπενρουμπή δήλωσε ότι η εταιρεία δεν επιθυμούσε την εισαγωγή της στον κλάδο, επειδή το τοπίο ήταν ασαφές και επειδή ένας ισχυρός όμιλος
όταν μπαίνει "σε κάθε σπίτι" οφείλει να διαφυλάξει το κύρος του ονόματός του. Τόνισε ωστόσο ότι από την στιγμή που εισήλθε, η Protergia «ήρθε για να μείνει στην λιανική ρεύματος».
Μεταξύ άλλων, είπε ότι η επιχείρηση αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς traders στο ενεργειακό capacity, με διαρκώς αυξανόμενη δράση.
Αναφερόμενος στις επενδύσεις της Protergia, είπε ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, «όταν οι περισσότεροι κοίταζαν να φύγουν από τη χώρα». Συμπλήρωσε δε ότι ο τραπεζικός δανεισμός αποτελεί ένα εξαιρετικά ακανθώδες ζήτημα, ωστόσο το επενδυτικό πλάνο υλοποιήθηκε με ίδια κεφάλαια και τη βοήθεια των μετόχων.
Αναφορικά με τα έργα ΑΠΕ της εταιρείας, είπε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 68 MW ΑΠΕ, κατασκευάζονται ακόμη 61 MW, ενώ άλλα 120 MW αδειοδοτημένα επενδυτικά έργα προς κατασκευή αναμένουν να αποσαφηνιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ ώστε να προχωρήσουν. Τέλος, περί τα 500 MW είναι σχεδόν αδειοδοτημένα και περιμένουν να ολοκληρωθεί η διασύνδεση των ελληνικών νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Ανακοίνωσε ότι προσεχώς - το 2017-2018 - η εταιρεία θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε νέα έργα ΑΠΕ.
Σχολιάζοντας πρόσφατα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ για το μερίδιο των εναλλακτικών παρόχων στην λιανική ρεύματος, ο κ. Μπενρουμπή δήλωσε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας αυξάνουν και θα συνεχίσουν να αυξάνουν το μερίδιό τους στο κομμάτι της λιανικής. Σημείωσε δε ότι η εν λόγω αγορά αποδεικνύει ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή που σήμερα απολαμβάνει, ήδη, χαμηλότερες τιμές από 10% έως 20% στο ρεύμα.
Τέλος, εξέφρασε παράπονα από το ελληνικό κράτος, καθώς όπως σημείωσε «δεν τιμά την υπογραφή του σε συμβάσεις αναπτυξιακών, που έχουν περάσει και επικυρωθεί από την ελληνική βουλή».

Από το  http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου