Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Και η ΛΑΡΚΟ στις Δημοπρασίες για τη Διακοψιμότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για larko 
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες περί συμμετοχής της ΛΑΡΚΟ στις επόμενες δημοπρασίες του ΑΔΜΗΕ για την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου που θα γίνουν στις 31 Μαρτίου. Υψηλή προσφορά φορτίου και στους δύο τύπους ΥΔΦ, εκτός διαδικασίας ορισμένες εγκαταστάσεις μετά τις αλλαγές στο άρθρο 5.2 για την υποβολή προσφορών.
Χθες ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε τον πίνακα συμμετεχόντων στις δημοπρασίες που αφορούν το μήνα Απρίλιο.
Σημειώνεται ότι σε αυτές τις δημοπρασίες ο ΑΔΜΗΕ αύξησε σε 650 και 850 MW αντίστοιχα τη συνολικά διακοπτόμενη ισχύ, έναντι 500 MW στις δύο πρώτες.
Ωστόσο, στην ΥΔΦ1 το μέγιστο προσφερόμενο φορτίου ανέρχεται σε 889 MW και στην ΥΔΦ2 σε 1.166,3 ΜW.
Η ΛΑΡΚΟ συμμετέχει με φορτίο 171,3 MW σε κάθε τύπο ΥΔΦ.
Υπενθυμίζεται ότι πλέον ΑΔΜΗΕ δεν θα κάνει δεκτή την προσφορά ενός συμμετέχοντα στη Δημοπρασία σε περίπτωση που η διακοπτόμενη ισχύς θέσης κατανάλωσης την οποία δηλώνει, ξεπερνά κατά 80% τα τηρούμενα ιστορικά μετρητικά στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη θέση κατανάλωσης το τελευταίο εξάμηνο, εκτός και αν η απόκλιση αυτή αιτιολογείται επαρκώς.
Αυτή η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα μία εγκατάσταση να μείνει εκτός διαδικασίας (δεν έγινε εγγραφή στο Μητρώο).
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, ενδέχεται σε αυτές τις δημοπρασίες οι τιμές να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και να μην παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση στους δύο τύπους ΥΔΦ, όπως είχε γίνει στις δύο πρώτες. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση της ΔΕΗ, καθώς αν υποβάλει ανταγωνιστική προσφορά θα βγάλει εκτός διαδικασίας άλλες βιομηχανίες.
Πάντως, η υψηλή προσφορά φορτίου δείχνει να επιβεβαιώνει την ανάγκη αύξηση της συνολικά ζητούμενης ισχύος σε τουλάχιστον 800 MW ανά ΥΔΦ, όπως έχει ζητήσει η ΕΒΙΚΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου