Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Παναγιωτάκης: Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός πώλησης του 7% του μεριδίου των πελατών της ΔΕΗ

Παναγιωτάκης: Τον Ιούνιο ο διαγωνισμός πώλησης του 7% του μεριδίου των πελατών της ΔΕΗ 
Πρόσθεσε ότι για να καταστεί το πακέτο ελκυστικό, θα προβλεφθεί σταθερή τιμή πώλησης ενέργειας σε σχέση με την Οριακή Τιμή και πάνω από την τιμή των ΝΟΜΕ.
Τον Ιούνιο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση χαρτοφυλακίου πελατών της ΔΕΗ, που θα αντιστοιχεί στο 7% του μεριδίου της επιχειρήσεις, δηλαδή 400.000 πελάτες.
Αυτό είπε μιλώντας σήμερα (23/5) στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης, προσθέτοντας ότι για να καταστεί το πακέτο ελκυστικό, θα προβλεφθεί σταθερή τιμή πώλησης ενέργειας σε σχέση με την Οριακή Τιμή και πάνω από την τιμή των ΝΟΜΕ.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ επέμεινε παράλληλα στην πρόταση του για δημιουργία κοινοπραξιών της επιχείρησης με ιδιώτες για την διαχείριση και ανάπτυξη λιγνιτικών σταθμών.
Με αφορμή την πρόσφατη αρνητική τοποθέτηση του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα για το σχέδιο συνεργασίας της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC στην υλοποίηση του project Μελίτη, ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ότι αν η Μελίτη συμπεριληφθεί στις προς πώληση μονάδες, όπως συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο, τότε είναι αυτονόητο, ότι θα γίνει διαγωνισμός.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό προς συζήτηση με τους δανειστές και στην περίπτωση που η Μελιτη δεν συμπεριληφθεί στο πακέτο του market test, η ΔΕΗ θα προχωρήσει κανονικά στην κοινοπραξία με τους Κινέζους.
Επανέλαβε μάλιστα, ότι αντίστοιχες συζητήσεις με άλλους υποψήφιους επενδυτές είναι σε εξέλιξη και για άλλες μονάδες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι γίνονται επαφές και με Τσέχους υποψήφιους επενδυτές.
Ο κ. Παναγιωτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ότι αυτή η στρατηγική αντίκειται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι «το Μνημόνιο δεν είναι γραμμένο στην πέτρα» και πρόσθεσε:
«Θα εξηγήσουμε στην Επιτροπή, ότι αν δεν αναβαθμιστεί η λιγνιτική παραγωγή, τότε το 2025 θα πέσει κάτω από 20%.
Πρέπει να προχωρήσουμε παράλληλα».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο θέμα, ο κ. Παναγιωτάκης είπε «ελπίζω ότι θα συντονιστούμε με το υπουργείο στο συγκεκριμένο θέμα.
Θα μοιραστούμε τους ρόλους.
Ο καθένας θα κάνει ό, τι του αναλογεί.
Για μας είναι μια τελευταία προσπάθεια».
Σε ότι αφορά το πακέτο των λιγνιτικών που θα ενταχθούν στο market test, όπως είπε, θα διαμορφωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου