Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Περί τα 80 εκατ. ευρώ οι εκτιμώμενες απώλειες της ΔΕΗ το 2017 από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για νομε 

Πώληση χαρτοφυλακίου πελατών, βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών και περιορισμό των ρευματοκλοπών προωθεί η επιχείρηση
Σε 70 με 80 εκατ. ευρώ υπολογίζει η ΔΕΗ την επιβάρυνση στα έσοδα της από τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ. 
Στην προμήθεια μάλιστα, εκτιμάται ότι θα είναι πολύ
μεγαλύτερη, εξαιτίας της απώλειας πελατών. 
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Αλεξάνδρα Ψυρρή, στέλεχος της  Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ, μιλώντας στη διεθνή συνάντηση Energy Commodities Conference 2017. 
Όπως επεσήμανε, μόνο από την πλευρά της παραγωγής, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απώλειες της προμήθειας, τα 605 MW (από τα 1.141 MW) που έχουν διατεθεί μέσω των ΝΟΜΕ έως σήμερα, έχουν αποφέρει απώλεια εσόδων της τάξης των 30 εκατ. ευρώ στο διάστημα Δεκέμβριος 2016 - Απρίλιος 2017, ενώ για το υπόλοιπο οκτάμηνο (Μαΐου– Δεκεμβρίου 2017) υπολογίζεται ότι η απώλεια της ΔΕΗ στην παραγωγή θα είναι της τάξης των 46 με 50 εκατ. ευρώ. 
Όπως είπε η κυρία Ψυρρή, η ΔΕΗ εξετάζει την πρόσληψη συμβούλου για την ανάπτυξη Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα νομοθεσία αναφορικά με τη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τη μετάβαση στο Target Model. 
Σχεδιάζει επίσης την εφαρμογή πώλησης χαρτοφυλακίου πελατών ώστε να επιτευχθεί ομαλά η μείωση μεριδίου λιανικής αγοράς, καθώς και την εντατικοποίηση των δράσεων για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών, για τον περιορισμό των ρευματοκλοπών και την ανάκτηση από τη ΔΕΗ οφειλόμενων λόγω ΥΚΩ, αρχικά για τα έτη 2013 και 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου