Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σταθάκης για ΔΕΗ: Θα νομοθετήσουμε πλέον το Νοέμβριο

Σταθάκης για ΔΕΗ: Θα νομοθετήσουμε πλέον το Νοέμβριο - Κεντρική Εικόνα/Video 
«Το θέμα της ΔΕΗ δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο.
Αναφορικά με τη λήψη δομικών μέτρων και την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης παρέπεμψε στις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία
θέτει την απαίτηση πρόσβασης τρίτων στους λιγνίτες.
«Συζητάμε πλέον σε μία άλλη θεσμική βάση, σε αυτή που έπρεπε να είχατε συζητήσει και εσείς που εκπορεύεται από τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αναφέρομαι στη συμφωνία που κάναμε για το λιγνίτη, η οποία εκπορεύεται από αυτές τις δεσμεύσεις. Στηρίζουμε μία διαδικασία με την οποία, στο τέλος της ημέρας, ο τομέας της ενέργειας θα είναι σε συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και ακόμη θα δουλεύει σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με τη συμπερίληψη και άλλων συμμετοχών πλην της ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα με τη διατήρηση της ΔΕΗ ως βασικό πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος. Μία πολύ διαφορετική αγορά μεν, αλλά μια πιο ισχυρή ΔΕΗ, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Αυτή ήταν η συζήτηση και η κατάληξη της συμφωνίας», επεσήμανε.
AdTech Ad
Ο υπουργός τόνισε ότι στη συμφωνία, συμπεριλαμβάνονται μόνο οι αρχές και το χρονοδιάγραμμα, το οποίο μετά από μελέτη και ανάλυση που θα κάνουν η κυβέρνηση με τη ΔΕΗ και σε διάλογο με την Κομισιόν, τον οποίο και έχουμε ήδη ανοίξει, θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες τον Ιούλιο. Με βάσει τον τρέχοντα σχεδιασμό, όπως είχε γράψει και το insider.gr σε προηγούμενο ρεπορτάζ, το market test θα γίνει το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, στη συνέχεια θα νομοθετήσουμε πλέον το Νοέμβριο, προκειμένου το σχέδιο στο οποίο θα έχουμε καταλήξει να πραγματοποιηθεί, το πρώτο εξάμηνο του 2018.

http://www.insider.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου