Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Λεωνίδας Ντάτσης, Πρόεδρος τεχνιτών περιοχής Αθήνας: ανάγκη για 1000 προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

 
Η κακοκαιρία και τα προβλήματα που προκάλεσε στο δίκτυο, μας ανάγκασε να κάνουμε κυριολεκτικά, για άλλη μια φορά, γιορτές πάνω  στις κολώνες και τα σύρματα. Είναι γνωστό, ειδικά στο χώρο μας, πως το προσωπικό των τεχνιτών (εναεριτών) έχει μειωθεί τόσο ώστε πλέον τίθενται σοβαρά θέματα ασφάλειας όχι μόνο του
δικτύου αλλά και των εργαζομένων.
Η συρρίκνωση του προσωπικού όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει σε υπερεντατικοποίηση της εργασίας των τεχνιτών και σε εργατικά ατυχήματα, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα. Σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες μένουν για ώρες χωρίς ρεύμα και ταλαιπωρούνται. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήρθε υποτίθεται για να υπερασπιστεί την  ΔΕΗ και την κατάντησε σε πρωτοφανή χάλια. Οι μόνοι που εξυπηρετήθηκαν ήταν οι αεριτζήδες που κυνήγησαν το εύκολο κέρδος. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο.
Οι εναπομείναντες συνάδελφοι τεχνίτες, που με μεγάλο αίσθημα ευθύνης όλα αυτά τα  δύσκολα χρόνια, προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους στη χώρα και κυρίως στην πολύπαθη κοινωνία, επιτελώντας ίσως το μεγαλύτερο κοινωνικό έργο «κρατώντας» με νύχια και με δόντια το δίκτυο σε λειτουργία, δεν αντέχουν πλέον.
Οι βάρδιες και οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν, και μαζί με την κόπωση και την έλλειψη των υλικών δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχοντας πλήρη συναίσθηση για αυτό που συμβαίνει επισημαίνω την ανάγκη για προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.
Επισημαίνω και προειδοποιώ πως η ηλεκτροδότηση της χώρας λόγω της κατάστασης των δικτύων είναι σε οριακό σημείο. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και προ των πυλών. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να εισακουστούμε από την ηγεσία του Υπουργείου και να προχωρήσει άμεσα σε περισσότερες από 1000 προσλήψεις τεχνιτών για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου