Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης Θωμά στην Μεγαλόπολη και ο προβληματισμός για την στάση του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ με τα σημειώματα στον υφυπουργό.

Μια ημέρα μετά την επίσκεψη του υφυπουργού ενέργειας στην Μεγαλόπολης, πρέπει να σας δημοσιεύσω μερικά πράγματα που έλαβαν χώρα και δεν μπήκαν στο χθεσινό άρθρο με την παρουσίαση των βίντεο.
Η μικρή παρουσία των πολιτών και των φορέων στην συνάντηση στο Δημαρχείο είναι ένα αρνητικό γεγονός. Επίσης αρνητικό ότι
έτσι όπως κύλησε η επίσκεψη και με όσα έγιναν στο Δημαρχείο δεν δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες και τους φορείς να μιλήσουν.
Από νωρίς το πρωί υπήρχε αστυνομική δύναμη στο Δημαρχείο και πολλές φορές έγινε διαμαρτυρία για την παρουσία τους. Τόσο ο Δήμαρχος αλλά και ο Υφυπουργός δήλωσαν ότι δεν έχουν σχέση και δεν τους κάλεσαν αυτοί. Το παράξενο είναι όμως ότι στο χώρο της μονάδας 4 που ήταν κάποια στιγμή εργαζόμενοι δεν υπήρχαν αστυνομικοί. Τελικά ακόμα και η κίνηση να μπλοκάρει η αστυνομία τις σκάλες του δημαρχείου για λίγο, ήταν τελικά χωρίς κανένα λόγο και αφορμή. Όπως υπερβολική ήταν η εικόνα παρατεταγμένων αστυνομικών της ΟΠΛΕ για πολλή ώρα μπροστά στην Δημαρχείο.
Επίσης πολύ μικρή ήταν η παρουσία των συνδικαλιστών, τόσο στο Δημαρχείο αλλά και στον χώρο της 4ης μονάδας. Χαρακτηριστικό ότι κατά την αρχική είσοδο του υφυπουργού στην μονάδα , στην πύλη υπήρχαν κυριολεκτικά μόνο ένας – δυο εργαζόμενοι. Και μετά όμως η παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων ήταν απογοητευτική. Είναι γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στην Μεγαλόπολη έχει σοβαρότατο πρόβλημα.
Ο υφυπουργός επισκέφτηκε το Αρχαίο Θέατρο, την Τηλεθέρμανση, την πίστα ΜΧ και σε όλα τα σημεία του δόθηκε ενημέρωση για πολλά πράγματα. Όμως η αντίδραση του ήταν παθητική έως αδιάφορη. Συνέχεια μίλαγε μόνο πάνω στην βάση μια γενικής κατεύθυνσης γεμάτη ΘΑ..ΘΑ…
Μια πολύ καλή πρόταση του έκανε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης μέσα στον θάλαμο ελέγχου της μονάδας φυσικού αερίου. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος ζήτησε επιτακτικά από τον κ. Θωμά να είναι η Μεγαλόπολη η πρώτη πόλη που θα γίνουν δίκτυα φυσικού αερίου παντού και οι κάτοικοι της θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οφέλη του φυσικού αερίου. Η Μεγαλόπολη έχει δώσει πολλά στην πολιτεία και δικαιούται να είναι η πρώτη πόλη στην Πελοπόννησο που θα αποκτήσει δίκτυα φυσικού αερίου τόνισε ο κ. Χριστογιαννόπουλος. Και πάλι όμως η αντίδραση του κ. Θωμά ήταν να αποφύγει να πει οτιδήποτε.
Είναι γνωστό το θέμα με τους φόβους που είχε εκφράσει ο κ. Θωμάς ότι θα γίνουν επεισόδια και είχε αρνηθεί να έρθει τον Νοέμβριο. Τελικά αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Μεγαλόπολη είναι μια πολύ φιλόξενη πόλη, ξέρει να διεκδικεί πολιτισμένα και να κάνει διάλογο με στοιχεία και επιχειρήματα. Αποδείχθηκε επίσης ότι επιχειρήματα δεν είχε τελικά ο υφυπουργός και απλά ήρθε στην Μεγαλόπολη για να έχει να λέει ότι κάνει διάλογο.
Υπάρχει προβληματισμός για την στάση του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Κ. Αδαμίδης, από το πρωί συνόδευε τον υφυπουργό και ήταν συνέχεια δίπλα του σαν να ήταν μέλος της ομάδας του. Στην συγκέντρωση των εργαζομένων ο κ. Αδαμίδης δεν άφησε το Καφενείο της Μεγαλόπολης, την Αρκαδική Τηλεόραση και το Μεσόγειος TV να τραβήξουν πλάνα από την συζήτηση και ακούστηκαν πολλές διαμαρτυρίες ότι καθόμενος πλησίον του υφυπουργού εθεάθη να του δίνει σημειώματα. Και αργότερα στην αίθουσα του Δημαρχείου έγινε μια κόντρα του κ. Αδαμίδη με τον Δήμαρχο αφού ο πρόεδρος του συμβουλίου δεν έδινε τον λόγο στον κ. Αδαμίδη να μιλήσει. Του είπε ο κ. Χριστογιαννόπουλος: Κύριε Αδαμίδη με εκπλήσσεται, στην συνάντηση με τους εργαζομένους όταν είπε κάποιος να μιλήσει ο Δήμαρχος είπατε όχι θα μιλήσει στο Δημαρχείο, είσασταν πολύ συναινετικός εκεί, όταν πήγαινε κάποιος εργαζόμενος να σηκώσει τους τόνους στον υφυπουργό τον κόβατε. Εκεί πολύ συναινετικός , εδώ πολύ επιθετικός. Πολλοί εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους προς τον κ. Αδαμίδη, μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ρώτησε μπροστά στον υφυπουργό: ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τι είναι; συνοδός του υπουργού;
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η στάση του Βουλευτή κ. Βλάση και του Περιφ. κ. Νίκα. Ο κ. Βλάσης έχει ταράξει όλη την Μεγαλόπολη στα τηλεφωνήματα για να πάνε οι πολίτες στην κοπή της πίτας του, δεν τόλμησε να εμφανιστεί για ακόμη μια φορά στην Μεγαλόπολη , πήγε όμως στην συνέντευξη του υφυπουργού στην Τρίπολη και δήλωσε την αγωνία του και την συμπαράσταση του στους Μεγαλοπολίτες. Προτείνουμε στον κ. Βλάση να έρθει στην Μεγαλόπολη να κόψει την πίτα του, να μιλήσουμε για τις αγωνίες και τα προβλήματα μας.
Ο κ. Νίκας είναι ένθερμος υποστηρικτής του κλεισίματος των μονάδων και κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Μεγαλόπολη ήταν παρών μόνο στην αρχή στην 4η μονάδα. Μετά έφυγε , δεν ήταν στο Δημαρχείο και στην συνέντευξη τύπου δεν έθεσε κανένα προβληματισμό και καμία αγωνία. Προτίμησε μόνο να προσφέρει δώρα στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , προφανώς για να τον ευχαριστήσει για το καλό που κάνει για την περιοχή μας.
Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να τονίσω είναι η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε στον κ. Θωμά: Νομίζω πήρατε την χθεσινή απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, η Μεγαλόπολη δεν συζητάει τίποτα άλλο παρά μόνο ένα, παραμονή των μονάδων σε λειτουργία. Όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν αλλά με τις μονάδες σε λειτουργία. Θα συζητήσουμε τα πάντα αλλά όχι με το μαχαίρι στον λαιμό, όχι ελάτε να σας σφάξω και μετά να συζητήσουμε πως θα καθαρίσουμε τα αίματα από τον βωμό. Μετά την τοποθέτηση Παπαδόπουλου ο κ. Χριστογιαννόπουλος εμφανίστηκε ενοχλημένος και του είπε: Είναι γνωστό ότι υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου , εσείς μάλλον για να χαϊδέψετε αυτιά μιλήσατε , όλα καλά ειπωμένα, ελάτε μια μέρα στο δημοτικό συμβούλιο να πάρετε απαντήσεις.
Αφήνω για το τέλος το κομμάτι της επικοινωνίας. Δυστυχώς όλα τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν την επίσκεψη Θωμά, αναφέρονται στις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υφυπουργός. Καμιά αναφορά για όσα έθεσαν οι εργαζόμενοι, οι πολίτες οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ούτε μισή κουβέντα! Έτσι στην υπόλοιπη κοινωνία φαίνεται ότι η Κυβέρνηση κλείνει μεν τις μονάδες αλλά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί υπάρχει σχέδιο και χρήματα και στην ουσία μένει ότι τελικά η Μεγαλόπολη θα σωθεί κιόλας από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης!!
Αλεβίζος Παναγιώτης
kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου