Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Στο επόμενο δίμηνο οι τιτλοποιήσεις των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της ΔΕΗ – Πρώτα, τον Μάρτιο, το “πακέτο” των 60 ημερών

Κοντά στις εκδόσεις των δύο “πακέτων” των ληξιπρόθεσμων οφειλών για κατανάλωση ρεύματος πελατών της βρίσκεται η ΔΕΗ.
Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές του energypress, η δημόσια εταιρία έχει προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες και ιδίως για το ένα από τα δύο «πακέτα», αυτό με τους υπερήμερους κατά 60 ημέρες λογαριασμούς, η συναλλαγή με τους επενδυτές εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαρτίου. Μάλιστα η εταιρία
βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με συγκεκριμένους επενδυτές, οι οποίοι και θα προσφέρουν τη χρηματοδότηση, υπό όρους.
Αναφορικά με το πιο δύσκολο πακέτο τιτλοποίησης, εκείνο των ληξιπρόθεσμων οφειλών 90 ημερών, η δημόσια εταιρία, λένε πληροφορίες, αναμένει κάποια τεχνικά στοιχεία, ώστε να ξεκινήσει τις συζητήσεις με επενδυτές. Είναι πιθανόν και αυτή η συναλλαγή να ολοκληρωθεί προς το τέλος του πρώτου τριμήνου, αν και δεν αποκλείεται να πάει προς τον Απρίλιο.
Η ΔΕΗ τιτλοποιεί συνολικά χρέη τουλάχιστον 1,5 δις. ευρώ προσδοκώντας στην είσπραξη 350 με 400 εκ. ευρώ από τις δύο εκδόσεις. Η χρηματοδότηση που θα λάβει με εγγύηση τις απαιτήσεις της αναμένεται να της προσφέρει σημαντική ανάσα ρευστότητας και ιδίως σε μία περίοδο κατά την οποία αναζητά να «τρέξει» το επενδυτικό της πρόγραμμα.
Η εταιρία υπενθυμίζεται, ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην είσπραξη όσο μεγαλύτερου μέρους των οφειλών αυτών κάτι που συμπεριλαμβάνεται και στους όρους της χρηματοδότησης από τους επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δύο τιτλοποιήσεις διοργανώνουν οι Deutsche Bank και η Finacity Corporation.   

1 σχόλιο:

  1. Καλή μέρα,

    Είμαι φοιτητής και έπρεπε να πληρώσω για τα δίδακτρα μου, προσπάθησα να αναζητήσω ένα προσωπικό δάνειο, αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι που ένας στενός φίλος μου με εισήγαγε σε έναν δανειστή που την βοήθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για μια επιχείρηση.

    Έκανα επαφή με τον κ. Ρίκο Στόουν για αίτηση δανείου ύψους 5.500,00 δολαρίων ΗΠΑ και με μεγάλη μου έκπληξη, μου δόθηκε ένα δάνειο σήμερα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και θέλω να παροτρύνω όποιον ενδιαφέρεται να λάβει δάνειο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το παρακάτω email για μια γρήγορη αίτηση δανείου: exxonmobil191@outlook.com

    Προσφέρουν όλα τα είδη δανείου και μπορώ να τολμήσω να πω ότι είναι καλύτερα στο δανεισμό και αξιόπιστο.

    Επικοινωνία E-mail: exxonmobil191@outlook.com

    Τις καλύτερες ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή