Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Η Μεγαλόπολη στην εκπομπή ECONEWS στον ΣΚΑΙ. Δείτε το βίντεο

 
Στην εκπομπή ECONEWS στον ΣΚΑΙ , που προβλήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, παρουσιάστηκε η επίσκεψη του Υφυπ. κ. Θωμά στην πόλη μας μέσα από πλάνα του Καφενείου της Μεγαλόπολης και έγινε αναλυτική συζήτηση για το πως θα βρεθούν τα χρήματα, από ποια χρηματοδοτικά προγράμματα και
γενικά τι δράσεις θα γίνουν.
Μαζί με την παρουσιάστρια της εκπομπής Κατερίνα Χριστοφιλίδου ήταν η κ. Κουντούρη καθηγήτρια Οικονομικών και μέλος της Εθνικής επιτροπής για το κλίμα και ο κ. Λάζαρος Τσικριτζής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Πως θα γίνει η μετάβαση σε νέο οικονομικό μοντέλο; τι μπορεί να γίνει ρεαλιστικά στην Μεγαλόπολη και την Δυτική Μακεδονία; Ερωτήσεις που κανείς δεν κατάφερε να απαντήσει επαρκώς.
Επίσης οι αναφορές από την επίσκεψη παρουσιάστηκαν με τέτοιο τρόπο, που οι τηλεθεατές άκουσαν ότι ο κ. Θωμάς καθησύχασε τους Μεγαλοπολίτες ότι όλα θα γίνουν ρόδινα και έχουν διασφαλιστεί και οι θέσεις εργασίας. Ότι θα απασχοληθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις νέες δραστηριότητες της ΔΕΗ στις καθαρές μορφές ενέργειας ! Καμία σχέση και καμία αναφορά για όσα είπε η τοπική κοινωνία στον Υφυπουργό.
Στο απόσπασμα της εκπομπής θα καταλάβετε πως ακόμα απέχουμε πάρα πολύ από το να μπορεί κάποιος να πει κάτι συγκεκριμένο. Και πως έχουν κάθε δίκιο οι τοπικές κοινωνίες να απαιτούν να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις που κλείνουν τις μονάδες το 2022, το 2023 και το 2025. Ο χρόνος δεν φτάνει και τίποτα δεν θα προλάβει να γίνει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είναι κάτι που προσπαθούν να κρύψουν η Κυβέρνηση και πολλά ΜΜΕ.
Δείτε το βίντεο


kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου