Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Πιο ενεργή παρέμβαση στις Βρυξέλλες επιδιώκει η ΔΕΗ - Αναζητά σύμβουλο για lobbying επί των ευρωπαϊκών θεμάτων

https://energypress.gr/sites/default/files/styles/620x300/public/article/images/dei_foto_10.jpg?itok=RmjOiYzC&c=76a73caf54e1bdfbd42b672ce7d9ba8e
Οι δημόσιες σχέσεις στην ευρωπαϊκή αρένα, ιδίως σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, είναι ένα από τα μείζονα ζητήματα στα οποία η ΔΕΗ επιθυμεί να βελτιώσει την επικοινωνιακή της εικόνα. Εξάλλου, η διοίκησή της γνωρίζει καλά ότι η βελτίωση της συνολικής εικόνας της ΔΕΗ στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει μόνο ως αποτέλεσμα της βελτίωσης στους διάφορους επιμέρους
δείκτες, αλλά χρειάζεται και η κατάλληλη δικτύωση και δημόσιες σχέσεις για την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας σε κρίσιμα θέματα.
Όσο κι αν η ΔΕΗ λειτουργεί ήδη γραφείο εκπροσώπησης στην έδρα της Κομισιόν - μια από τις σημαντικότερες, ίσως παρακαταθήκες της διοίκησης Παναγιωτάκη – η βελτίωση του προφίλ της εταιρείας, από τη στιγμή μάλιστα που μείζονα ζητήματα για το μέλλον της επαφίενται στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτεί αναβαθμισμένες δημόσιες σχέσεις ως προς τα ευρωπαϊκά θέματα.
Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου δημοσίων σχέσεων για ευρωπαϊκά θέματα, με προϋπολογισμό 720.000 ευρώ, με το σύμβουλο που θα επιλεγεί να αναλαμβάνει το έργο για μια διετία.
Με τη συνδρομή του συμβούλου, η ΔΕΗ ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει και να παρέμβει αποτελεσματικότερα, σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, στις συζητήσεις για τις ενεργειακές και κλιματικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και στις νομοθετικές διαδικασίες και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
Για το σκοπό αυτό, ο σύμβουλος που θα αναλάβει το έργο απαιτείται να έχει εξοικείωση με τα τεκταινόμενα στους θεσμούς της ΕΕ, καθώς και σχετικό δίκτυο επαφών, σε συνδυασμό με υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στον τομέα της ενέργειας και του κλίματος, προκειμένου να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της στρατηγικής της ΔΕΗ μέσω των δημοσίων σχέσεων και να υποστηρίξει δραστήρια την προώθηση των συμφερόντων της στο ανώτατο θεσμικό και πολιτικό επίπεδο.
Πιο αναλυτικά, ο σύμβουλος θα αναλάβει να προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες στη ΔΕΗ:
• Χαρτογράφηση βασικών ενδιαφερομένων, ομάδων συμφερόντων, βασικών φορέων λήψης αποφάσεων - ανάλυση των συμφερόντων τους - προσδιορισμός πιθανών συμμάχων/αντιπάλων.
• Παρακολούθηση, ανάλυση και αξιολόγηση όλων των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που σχετίζονται με την προώθηση των συμφερόντων και των θέσεων της εταιρείας.
• Παρακολούθηση των μέσων που σχετίζονται με την πολιτική της ΕΕ και οποιωνδήποτε άλλων πηγών πληροφόρησης που μπορεί να σχετίζονται με την προώθηση των θέσεων της ΔΕΗ - δημιουργία και υποστήριξη στρατηγικών και μηχανισμών αντίδρασης από την πλευρά της ΔΕΗ.
• Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο σύμβουλος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της στρατηγικής της ΔΕΗ για την αποτελεσματικότερη προώθηση των θέσεών της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία της πλέον κατάλληλης, για κάθε περίπτωση, σχετικής επιχειρηματολογίας, όπως καθώς και για την προώθηση του προφίλ της ΔΕΗ γενικά.
Στα πλαίσια αυτά, ο σύμβουλος θα προτείνει και θα προωθήσει ενεργά την ανάπτυξη:
• Ενός κατάλληλου σχεδίου επαφών και σχέσεων με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (στο ανώτατο δυνατό κατάλληλο επίπεδο) καθώς και με ενδιαφερόμενους από τρίτα μέρη, για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των θέσεων και επιχειρημάτων της ΔΕΗ.
• Του κατάλληλου σχήματος για την αποτελεσματική εφαρμογή της στρατηγικής της ΔΕΗ μέσα από τις δραστηριότητες διάφορων φορέων και των μέσων ενημέρωσης (π.χ. συμμετοχή σε διεθνείς ενώσεις, συνεργασίες και think tanks, συναντήσεις, εκδηλώσεις, άρθρα, κείμενα θέσεων, συνεντεύξεις και δελτία τύπου, non-papers κ.α.).
Ο σύμβουλος θα παρέχει τις υπηρεσίες του από τις Βρυξέλλες, σε στενή συνεργασία με το εκεί γραφείο εκπροσώπησης της ΔΕΗ και τη διοίκηση της επιχείρησης.

 energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου