Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Σύγκρουση ΔΑΚΕ - ΑΡΚΕ στον Σπάρτακο με βαριές κατηγορίες

Αποτέλεσμα εικόνας για ξιφη διασταυρομενα" 
Τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι ΔΑΚΕ/ΚΟΙΡΙΞΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με το ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε πρόσωπα και συνδικαλιστικές πρακτικές.  
Αφορμή τα όσα έγραψε  το ΑΡΚΕ Σπάρτακος στην σελίδα του στο FΒ περί ανεπιθύμητου του κ. Χατζηδάκη
αλλά και αναφορά για πολιτικές διώξεις συναδέλφων Δεητσίδων

Σημεία των καιρών, άσχημα για τους εργαζόμενους και για το Σ.Κ.!
Δυστυχώς η ΔΑΚΕ αντί να συνεχίσει με την παλιά μαχητική της στάση,  συμπεριφέρεται με τρόπο που ακυρώνει αυτό το οποίο έχει
κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια. Η στάση και η λειτουργία ηγετικών στελεχών της, δείχνουν στους εργαζόμενους ότι μεταμορφώθηκε από μια ανεξάρτητη παράταξη, δυναμική, αγωνιστική, σε ένα σκληρό κομματικό όργανο της ΝΔ το οποίο θέλει απλά να συγκυβερνήσει μαζί της, δίνοντας άλλοθι στις αντεργατικές νομοθετήσεις και στα όποια ολέθρια αποτελέσματα θα έχει αυτό στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους. 
Από την άλλη το ΑΡΚΕ βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε από το ολέθριο λάθος της ΔΑΚΕ, του δόθηκε όχι μόνο η δυνατότητα να μιλήσει και να εκθέσει την ΔΑΚΕ, αλλά να βρει μεγάλο ακροατήριο σε αυτό.
Με την ευχή ότι θα πρυτανεύσει η λογική σε όλες τις πλευρές και θα δούμε ένα Σ.Κ. ενωμένο και δυνατό να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζόμενων και την επιχείριση από την επιχειρούμενη άλωση αυτής από τα ιδιωτικά συμφέροντα.  Παραθέτουμε αυτούσια τα 2 κείμενα ΔΑΚΕ & ΑΡΚΕ Σπάρτακος με την χρονική σειρά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Οι κομπάρσοι της Α.Ρ.Κ.Ε στα Studio της ανάπτυξης θέλουν να γίνουν Πρωταγωνιστές !

Υπερήφανη για το γεγονός ότι ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο δεν παρεξέκλινε ούτε σπιθαμή από τις θέσεις, τις αξίες και τις προτάσεις της, η παράταξη της ΔΑΚΕ οργάνωσε, συμμετείχε και στήριξε δράσεις και κινητοποιήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην
εξέλιξη πολλών και σοβαρών καταστάσεων.
Η ΔΑΚΕ, αντιπάλεψε και αντιστάθηκε σε πολιτικές, ενέργειες και σχεδιασμούς που στρέφονταν ενάντια στους εργαζόμενους, την επιχείρηση (και όχι μόνο) και ουδέποτε προσωποποίησε τις πολιτικές επιδιδόμενη σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, στρέφοντας τα βέλη της ενάντια σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Κάτι τέτοιο θα ήταν έξω από το πνεύμα και το ήθος της παράταξης αλλά και έξω από την σοβαρή εικόνα που προσπαθούμε να διατηρήσουμε στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ, ουδέποτε έδωσε λαβή για τριγμούς στο χώρο του ΣΚ, ουδέποτε «συντήρησε» αφορμές που μπορούσαν να φέρουν ανισορροπία, ουδέποτε έριξε λάδι στην φωτιά των εσωσυνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων (που υπάρχουν πάντα στις δημοκρατικές διαδικασίες), προσπαθώντας να αποκομίσει το μικρότερο (έστω) όφελος, προσπαθώντας να αποκομίσει το μικρότερο (έστω) χειροκρότημα.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ, κατέβαλε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια (σήμερα μάλιστα περισσότερο από ποτέ καθότι αυτό επιτάσσουν οι εξελίξεις), να κρατήσει το μέτωπο ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό.
Την ίδια ώρα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάποιοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να γίνουν ήρωες ρίχνοντας λάσπη και σπιλώνοντας συνδικαλιστικά στελέχη με αναγνωρισμένη δράση και αποτελεσματικότητα. Παλεύουν με νύχια και με δόντια για να αποσπάσουν το χειροκρότημα του κοινού.
Τουλάχιστον θυμηδία προκαλεί η προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επανέλθουν (!!!) στο αγωνιστικό πεδίο της συνδικαλιστικής δράσης και ας ακούγεται το αγκομαχητό στην ανάσα τους.
Αυτοί που απόλαυσαν 5 χρόνια συνδιαχείρισης εξουσίας και μετέτρεψαν το ρουσφέτι σε μοναδική απασχόλησή τους θέλουν, σήμερα, να επανακάμψουν και μάλιστα να επανακάμψουν ως τιμητές!!


Μόνο ως αστείο μπορεί να το εκλάβει κανείς. Μόνο ως παράλογο μπορεί να το αντιληφθεί.
Πολύ γρήγορα ξέχασαν ότι ήταν δική τους «έμπνευση» να βαπτισθεί ΑΠΟεπένδυση η απαξίωση και το ξεπούλημα των λιγντικών μονάδων για να συνηθίσει εύκολα η κοινωνία στην ιδέα του ισοπεδώματος της επιχείρησης που επί 60 και πλέον χρόνια ταυτίστηκε με την περιοχή, με την ανάπτυξη, με την οικονομία.
Με πρωταγωνιστή του τραγικού αυτού θεατρικού δρώμενου, τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, επί 5 χρόνια το μόνο που έκαναν οι κομπάρσοι στην ΑΡΚΕ ήταν να κοιμίσουν το κίνημα μετατρέποντας το σε θεραπαινίδα του Σταθάκη και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μόνη αγωνιστική ανακοίνωση της Α.Ρ.Κ.Ε γράφτηκε για να προβοκάρει τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την Μακεδονία
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αφού εντάχθηκε (!;) και στην Α.Ρ.Κ.Ε προσωποποίησε κάθε δράση της ομοσπονδίας με στόχο την ανάδειξη του ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Έκτοτε, τα συλλαλητήρια μετατράπηκαν σε απλές συγκεντρώσεις γνωριμίας με παρόντες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που «αγωνίζονταν» μαζί με τους συνδικαλιστές της Α.Ρ.Κ.Ε ενάντια στην δική τους απόφαση για ξεπούλημα των εργοστασίων.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τις παρατάξεις που συντηρούν το θέατρο του παραλόγου και ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα.
Non paper εναντίων συναδέλφων (ή εναντίων οιουδήποτε), δεν πρόκειται ποτέ να αποσταλεί (όχι σε Υπουργείο αλλά σε κανέναν) από την παράταξη της ΔΑΚΕ. Εμείς δεν υπήρξαμε και δε θα υπάρξουμε ποτέ «καταδότες» σε αντίθεση με κάποιους άλλους που, μάλλον, είναι πιο πρόθυμοι.
Τέλος, δεν υπάρχει για κάποιους καμία ανοχή στην ευκολία με την οποία καταλογίζουν ευθύνες και αμαυρώνουν πρόσωπα και καταστάσεις, απλά και μόνο για να μπορούν, στα «Studio της ανάπτυξης», να περιφέρονται ανέξοδα κομπάρσοι, γυρεύοντας να γίνουν (με το στανιό) πρωταγωνιστές.

Γραφείο Τύπου




ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"

Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του. Αυτή τη λαϊκή παροιμία μας θυμίζει η ανακοίνωση του ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ. ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, προσπαθώντας να καλύψει τη σημερινή της στάση και ότι δήθεν τα στελέχη του ΑΡΚΕ ήταν κομπάρσοι σε στούντιο και τα προηγούμενα χρόνια απείχαν από τους αγώνες και θέλουν να γίνουν σήμερα πρωταγωνιστές.
Αλήθεια, πόσο κοντή μνήμη έχουν για να λένε κάτι τέτοια, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτή τους η στάση. Ας μας πούνε

πού είχαν περισσότερη παρουσία από τα στελέχη του ΑΡΚΕ και αν έχουν βγάλει περισσότερες ανακοινώσεις ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση και Διοίκηση από την παράταξη του ΑΡΚΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης και Διοίκησης.

Μιλάνε για στοχοποίηση στελεχών και ότι αυτοί δεν μπαίνουν σε τέτοιες πρακτικές. Μήπως ξεχνούν τις ανακοινώσεις τους, κρεμώντας στα μανταλάκια συγκεκριμένα στελέχη με ονοματεπώνυμο, χαρακτηρίζοντάς τα σαν εθνικούς μειοδότες για να κερδίσουν λίγα ψηφαλάκια στις επερχόμενες εκλογές του συνδικάτου;
Τα στελέχη του ΑΡΚΕ δεν διεκδικούν να γίνουν πρωταγωνιστές. Ήταν και είναι πρωταγωνιστές και μπροστάρηδες στους αγώνες με οποιαδήποτε κυβέρνηση και όχι κατά το δοκούν, όπως κάνει η παράταξη της ΔΑΚΕ, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η σημερινή τους στάση στην σημερινή κυβέρνηση και στην πολιτική που αυτή εφαρμόζει και που είναι το κόμμα που ανήκουν πολιτικά κι αυτό δεν το λέμε για μικροκομματικές σκοπιμότητες, για να δούμε πώς λειτουργούσαν πριν και πώς τώρα.
Καταστροφή για την περιοχή φωνάζανε για το προηγούμενο ΕΣΕΚ, που έδινε 17% συμμετοχή στο λιγνίτη μέχρι το 2030 και προοπτικές μέχρι το 2050. Συμφωνήσαμε μαζί τους, μαζί παλέψαμε να το αποτρέψουμε. Σήμερα για το ότι σε 3 χρόνια τα κλείνουν όλα, ούτε κουβέντα. Θα τα έκλεινε η όποια κυβέρνηση και να ήταν έλεγαν τα στελέχη τους στους χώρους εργασίας, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν φταίει και τόσο η σημερινή κυβέρνηση.
Με φέρετρα περιμέναμε τον προηγούμενο πρωθυπουργό και με μαντινάδες τον Υπουργό Ενέργειας. Είδατε πουθενά να καταγγέλλουν τον σημερινό πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ενέργειας και την κυβέρνηση για το τελείωμα της περιοχής; Απλώς προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ…
Να κάνουμε μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα του Φυσικού Αερίου μας είπε ο εκπρόσωπός τους στο ΔΣ της ΔΕΗ. Φοβούνται να πουν ότι τα συμφέροντα του Φυσικού Αερίου τα εξυπηρετεί ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Ενέργειας, η Κυβέρνηση και όλοι αυτοί που τη στηρίζουν. Εάν είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο είναι αυτό απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική που εκφράζει, γιατί αυτοί είναι οι ντίλερ του Φυσικού Αερίου και οι νεκροθάφτες της περιοχής.
Κατήγγειλαν τους προηγούμενες κυβερνητικούς βουλευτές και ζητούσαν να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί.
Ακούσατε τίποτα για τους σημερινούς κυβερνητικούς βουλευτές που ζητούσαν την παραίτηση του προηγούμενου Περιφερειάρχη, που αντί να οργανώσει αγώνες για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση, περνάει στον κόσμο έξυπνα αυτά θα γίνουν; Να δούμε τι θα κάνουμε για το αύριο και τι θα μπορέσουμε να πάρουμε.
Φτάσανε στο σημείο να καταγγείλουνε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ για μικροπολιτική, ότι εντάχθηκε στο ΑΡΚΕ και προσωποποίησε τη δράση της ΓΕΝΟΠ, για να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, όλοι γνωρίζουν ότι ούτε στο ΑΡΚΕ εντάχθηκε, ούτε και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, σε αντίθεση με δικό τους πρωτοκλασάτο στέλεχος το 2014, που ενώ η Κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ πουλούσε τη ΔΕΗ, αυτός ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. υιοθετώντας έτσι και την πολιτική της Ν.Δ. για τη ΔΕΗ.
Από πού μέχρι πού η δράση της ΓΕΝΟΠ ήταν τέτοια (φιλοκυβερνητική δηλαδή) που να κάνει τον πρόεδρό της ελκυστικό για υποψήφιο στον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως δεν ήταν αγωνιστική είχαν προτείνει τίποτε άλλο πιο αγωνιστικό στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ και δεν έγινε; Ξεχνάμε ότι διακόπταμε Δ.Σ. για να κάνουμε κατάληψη το γραφείο του προηγούμενου προέδρου; Για το σημερινό πρόεδρο και τις προκλητικές αποφάσεις για τις αυξήσεις των μισθών του προέδρου και των άλλων 110 στελεχών, την αύξηση του ρεύματος κ.α. ούτε κουβέντα δεν λένε. Φοβούνται μήπως χαλάσουν το προφίλ του σωτήρα της ΔΕΗ.
Μήπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ήταν λιγότερο αγωνιστικός από σήμερα και δεν έδωσε τις μάχες για την προάσπιση των εργαζομένων και της επιχείρησης και αυτοί ήταν πιο μπροστά απ΄αυτόν; Αν ήταν έτσι γιατί δεν τον κατήγγειλαν στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ;
Καταγγέλλουν λέει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ότι επιδιώκουν να βγουν στο προσκήνιο για να ξαναδιαχειριστούν την εξουσία. Πόσο θλιβεροί μπορεί να είναι όταν ξεχνούν ότι όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά τους και στην παράταξή τους; Μήπως είναι αυτοί που είπαν ότι διαχειρίζονταν εξουσία, κάνοντάς τους ρουσφετάκια και εξυπηρετήσεις; Δεν ξέρουμε, απλώς ρωτάμε.
Εάν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ στο όνομα της ενότητας βάζουν τέτοια διλήμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου