Η ανησυχία για τις τοπικές κοινωνίες μεγαλώνει, καθώς αν η μονάδα, η οποία καλύπτει με τηλεθέρμανση την περιοχή του Αμυνταίου δεν εξασφαλίσει παράταση ζωής, τότε θα πρέπει να κλείσει πριν τα τέλη του χρόνου με δραματικές συνέπειες για
τη θέρμανση των κατοίκων.Το Αμύνταιο θα κρατηθεί στην ζωή σε συνεργασία με ιδιώτες, φαίνεται να διαμήνυσε τις προηγούμενες μέρες σε βουλευτές αλλά και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Η ανησυχία για τις τοπικές κοινωνίες μεγαλώνει, καθώς αν η μονάδα, η οποία καλύπτει με τηλεθέρμανση την περιοχή του Αμυνταίου δεν εξασφαλίσει παράταση ζωής, τότε θα πρέπει να κλείσει πριν τα τέλη του χρόνου με δραματικές συνέπειες για τη θέρμανση των κατοίκων.
Τον προβληματισμό μεγαλώνει και η πρόσφατη δεύτερη αρνητική απόφαση της ΕΕ, με την οποία δεν γίνεται αποδεκτό το ελληνικό αίτημα για επέκταση στις ώρες λειτουργίας. Ο ΑΗΣ Αμυνταίου βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας για 19.500 ώρες ως το 2019 και κατόπιν θα σφραγιστεί λόγω του μεγάλου περιβαλλοντικού αποτυπώματος που αφήνει.
Η ΔΕΗ έχει ζητήσει να αναβαθμιστεί σε 32.000 ώρες, όμως ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε πρόσφατα συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με το αν θα το πετύχει.
Ο ΑΗΣ μπορεί να μείνει ανοικτός και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μέσα από τις τρεις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην ΔΕΗ για βιομηχανική χρήση από ιδιώτες. Πρόκειται για τους ομίλους Μυτιληναίου, Περιστέρη (ΓΕΚ-Τέρνα) και τον Κοπελούζου με την Κινεζική Shenhua. Στο ίδιο θέμα, είχε αναφερθεί προ 15 ημερών και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, ο οποίος είχε κάνει μια δημόσια αξιολόγηση των τριών προτάσεων. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει, η ΔΕΗ συντάσσεται με το σχεδιασμό για την δημιουργία μίας ανεξάρτητης εταιρείας, σχέδιο που προκρίνει η πρόταση του δεύτερου και τρίτου σχήματος.
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου