Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

38 νέες ρευματοκλοπές το 2018 στο Ν. Καβάλας


Την προηγούμενη Παρασκευή ο ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποίησε με ανακοίνωση του τη νέα αυστηρότερη πολιτική που θα ακολουθήσει στις αυξημένες ακόμη και σήμερα περιπτώσεις ρευματοκλοπών στη χώρα. Και χθες, στη συνεδρίαση του Μονομελούς, υπήρξε υπόθεση ρευματοκλοπής. Παλαιά, αφορούσε κατοικία στο Νέστο. Σύμφωνα με στοιχεία που ανεπίσημα έγιναν γνωστά στην εφημερίδα μας, το 2018 ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας έχει εντοπίσει 38 νέες περιπτώσεις ρευματοκλοπών! Όλες βρίσκονται στη διαδικασία υπολογισμού του κόστους κατανάλωσης ρεύματος που δεν έγραψε ο μετρητής.

Από το 2014 που εμφανίστηκε το πρόβλημα έως σήμερα οι περιπτώσεις ξεπερνούν τις 300. Οι περισσότερες αφορούν κατοικίες, λιγότερες είναι αυτές επιχειρήσεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας κάνει 30 περίπου ελέγχους την εβδομάδα αν και οι παροχές του Νομού ξεπερνούν τις 100.000! Δεν αποκλείεται οι έλεγχοι να αυξηθούν, όσο το πρόβλημα των ρευματοκλοπών επιμένει. Οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι, εκεί όπου υπάρχουν υποψίες. Ρόλο παίζει η σύγκριση των πρόσφατων καταναλώσεων με προηγούμενες.
Όλες οι υποθέσεις οδηγούνται στη δικαιοσύνη άσχετα αν ο πελάτης πληρώσει το ρεύμα που ο ΔΕΔΔΗΕ υπολογίζει ότι έκλεψε. Υπάρχουν μάλιστα περιστατικά στα οποία ο καταναλωτής πλήρωσε τον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς να αποφύγει την καταδικαστική απόφαση! Οι περισσότεροι πελάτες ρυθμίζουν το χρέος, το πληρώνουν με δόσεις κι έτσι η υπόθεση τους στο δικαστήριο αναβάλλεται μέχρι την εξόφληση όλου του ποσού. Από τις ρευματοκλοπές του Νομού Καβάλας που έως τώρα έφθασαν στη δικαιοσύνη, μόνο σε μία υπήρξε αθωωτική απόφαση. Αυτό έγινε πρόσφατα σε κατοικία 3 διαμερισμάτων στη Χρυσούπολη. Η κατηγορούμενη αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου