Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Δοκιμαστική λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ

 
Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για τη στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο με ντόπιο προσωπικό που να είναι μόνιμο, ζήτησε χθες ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ) κ. Σάββας Χατζησάββας, σε συνάντηση που είχαν, ενόψει της δοκιμαστικής λειτουργίας του που θα
ξεκινήσει την 1η Μαΐου!

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, ο κ. Χατζησάββας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του Σωματείου «Ζευς» της ΔΕΗ Α.Ε., συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη και του έθεσε το θέμα αυτό. Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά το πέρας της συνάντησης, αυτή είναι η τελευταία σε έναν κύκλο που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό με στόχο ν’ αναδείξουν την ανάγκη στελέχωσης του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ με ντόπιο προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, ο Περιφερειάρχης άκουσε με πολύ μεγάλη προσοχή τις θέσεις τους και δεσμεύτηκε, στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με τη ΔΕΗ, να ασκήσει όλη την επιρροή που μπορεί να έχει για να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις και να θέσει με έντονο τρόπο την ανάγκη, το εργοστάσιο, να λειτουργήσει με δικό μας προσωπικό, μόνιμο, και όχι με μετακινούμενους. 

Εκείνο που ζητούν είναι να καλυφθεί πλήρως το οργανόγραμμα, όπως προβλέπεται από την ίδια τη ΔΕΗ, και βέβαια να μην υπάρχει ζήτημα εργολαβικών σχέσεων στο νέο εργοστάσιο. Όλοι οι εργαζόμενοι να είναι από την περιοχή μας, είτε έκτακτοι είτε μόνιμοι, να προκηρύσσονται από τη ΔΕΗ και να απασχολούνται.

Και δήλωσε ο κ. Χατζησάββας: «Αυτό θα δημιουργήσει πολύ μεγάλες συνθήκες απασχόλησης στη Νότια Ρόδο, θα αναστρέψει το κύμα φυγής και της ερήμωσης που μέχρι τώρα υπάρχει σ’ αυτά τα χωριά, και νομίζω ότι είναι ένας πλούτος για την περιοχή μας το εργοστάσιο, έτσι πρέπει να το δούμε, ο οποίος όμως πρέπει να αξιοποιηθεί, και ο πλούτος αυτός να μείνει στην περιοχή μας και να μη μεταφερθεί στην υπόλοιπη χώρα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να πει ότι βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη και θεωρεί ότι και η δική του συμβολή θα είναι καθοριστική ώστε την 1η Μαΐου που θα αρχίσει δοκιμαστικά να λειτουργεί το νέο εργοστάσιο, ήδη να είναι ο κόσμος μέσα, μόνιμος, δικός μας και να λειτουργεί.

Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου