Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ανοίγουν οι προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ - προς τη Βουλή η πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

 
Οι αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ, που ανοίγουν τις επόμενες ημέρες θα κρίνουν το αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει πάει στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων
της ΔΕΗ, όπως ανέφερε.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του νόμου, σε συνεννόηση και με την DigiCom (σ.τ.σ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού) και με τη ΔΕΗ που είναι ο υπεύθυνος υλοποίησης» για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
 
Όπως εκτίμησε, «τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο και θα προχωρήσει» το σχετικό νομοσχέδιο.
 
Για τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ), ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «έχει κλείσει ο διαγωνισμός και μένει μόνο το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών ... δεν τις ξέρουμε, οπότε περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, σε μία εβδομάδα το αργότερο, να ανοίξουν». 
 
Διευκρίνισε παράλληλα, όσον αφορά τη διαδικασία, ότι «εάν υπάρχει διαφορά πάνω από 15%, θα κατακυρωθεί στον πρώτο αμέσως, εάν είναι χαμηλότερη θα υπάρξει δεύτερος κύκλος προσφορών»
 
 http://www.stokokkino.gr/article/1000000000065201/Anoigoun-oi-prosfores-gia-ton-DESFA---pros-ti-Bouli-i-polisi-ton-tessaron-lignitikon-monadon-tis-DEI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου