Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η ΛΑΡΚΟ σήμερα "βγαίνει" γιατί δεν πληρώνει τη ΔΕΗ - Θα παρουσιαστεί λύση μέχρι το Μάϊο

Χρήστος Στεφάνου
Όταν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, είπαν χθες στον υπουργό ενέργειας ότι η βιομηχανία νικελίου Λάρκο είναι βιώσιμη, εισέπραξαν από τον κ. Σταθάκη μια απάντηση που δείχνει το μέγεθος του αδιεξόδου. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν αυτήκοοι μάρτυρες, ο υπουργός είπε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι σήμερα “κερδοφόρος” γιατί έχει σταματήσει εκ νέου να
πληρώνει το ρεύμα στη ΔΕΗ. 
Το θέμα είχε ανακινήσει προ ημερών και η διοίκηση της ΔΕΗ, προαναγγέλλοντας κινήσεις για την άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας. 
Ωστόσο όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνάντηση, η κυβέρνηση πλέον έχει πάρει την απόφαση να διαπραγματευτεί με την Κομισιόν πιθανή λύση που θα περιλαμβάνει ακόμη και τη λύση της ιδιωτικοποίησης ή της εκκαθάρισης εν λειτουργία κατά το πρότυπο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 
Μάλιστα από τα όσα είπε ο κ. Σταθάκης χθες συνάγεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν ξεκινούν από το μηδέν αφού πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι η λύση της χωριστής πώλησης του εργοστασίου και των ορυχείων, με διαγραφή του προστίμου. 
Σύμφωνα  με τα όσα ειπώθηκαν χθες, ο ΥΠΕΝ δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι θα παρουσιαστεί λύση για τη ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση μέχρι το Μάιο. 
Ωστόσο πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ενώ ακόμη δεν είναι σαφές εάν υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, υπάρχει σήμερα επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου