Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Και οι Επενδύσεις στις ΑΠΕ στο ‘Τραπέζι’ κατά τη Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της EBRD


Οι επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη σημερινή συνάντηση που είχε οπρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), κ. Σούμα Τσακραμπάρτι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη που επιδεικνύει η χώρα και στον στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 


Επεσήμανε δε τα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Ο κ. Τσακραμπάρτι συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, και εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει. Η δραστηριότητά της θα επεκταθεί τόσο ως προς τη χρονική της διάρκεια, ως το 2025, αλλά και ως προς τους τομείς τους οποίους θα αφορά και στους οποίους περιλαμβάνονται, πέραν αυτού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, της αγροδιατροφής, αλλά και επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της EBRD έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου