Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΓΕΝΟΠ: Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη «σταύρωση» της ΔΕΗ

 
Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και η οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ απέναντι σε αυτή την καταστροφική επιλογή, κυριάρχησαν σήμερα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Αναλυτικότερα, η ΓΕΝΟΠ προσθέτει τα εξής:
"Στο πλαίσιο αυτό προκρίθηκε η ενημέρωση της κοινωνίας
για τις επιπτώσεις αυτής της κυβερνητικής επιλογής και συζητήθηκαν η οργάνωση και η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο «εθνικό έγκλημα» του ακρωτηριασμού της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.
Ακόμη αναπτύχθηκε διάλογος για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις αλλά και στις άλλες εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για την αποδοτικότερη ενημέρωση των καταναλωτών και γενικότερα των Ελλήνων πολιτών.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία –Μέλη της προετοιμάζονται να δώσουν , με όρους κοινωνίας , έναν δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα για την ακύρωση αυτών των εξαιρετικά βλαπτικών επιλογών για το δημόσιο συμφέρον.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καθώς και εκπρόσωποι των πρωτοβαθμίων συλλόγων της Ομοσπονδίας έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ επισημαίνοντας τις ολέθριες συνέπειες της κυβερνητικής απόφασης για την πώληση των λιγνιτικών αλλά και τις ευθύνες των μελών του δ.σ. της ΔΕΗ σε αυτή τη διαδικασία.
Υπενθύμισαν δε, ότι για όσους διαφωνούν με το επιχειρούμενο έγκλημα, η παραίτηση είναι μια γενναία πράξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου