Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

«Τον Ιούλιο η σταδιακή λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ρόδο» Πηγή:www.dimokratiki.gr

Απάντηση της ΔΕΗ στο Μάνο Κόνσολα
Στο ζήτημα που ανέδειξε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την καθυστέρηση λειτουργίας του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, υποχρεώθηκε να απαντήσει η διοίκηση της ΔΕΗ μετά και τη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο
Βουλευτής.
Η διοίκηση της ΔΕΗ με απάντησή της προς τον κ. Κόνσολα τοποθετεί τη δοκιμαστική έναρξη του εργοστασίου στο τέλος Ιουνίου ή το αργότερο εντός του Ιουλίου.
Ως αιτία της καθυστέρησης αναφέρει τις ζημιές σε εξαρτήματα των μηχανών.
Αναφέρεται, μάλιστα, ότι παραγγέλθηκαν τα αναγκαία εξαρτήματα από το εξωτερικό και οι εργασίες αποκατάστασης άρχισαν στις 19 Ιανουαρίου 2018.
Προκαλούν εντύπωση οι ζημιές στις μηχανές ενός νέου εργοστασίου, αλλά και ο μεγάλος χρόνος αποκατάστασης.
Ο κ. Κόνσολας σε δήλωσή του, επισημαίνει:
«Η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο έχει καθυστερήσει. Υπενθυμίζω τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ για τη λειτουργία του νέου εργοστασίου, αρχικά το 2017 και στη συνέχεια το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Χρειάστηκε να καταθέσω Ερώτηση για να πληροφορηθούμε για τη βλάβη στις μηχανές, αλλά και να δώσει νέα ημερομηνία λειτουργίας η διοίκηση της ΔΕΗ. Αναμένουμε να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που συνδέονται με τη λειτουργία του εργοστασίου και αφορούν στην επάρκεια σε προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα από το ΑΣΕΠ η διαδικασία πρόσληψης 22 θέσεων τεχνικού τακτικού προσωπικού, σύμφωνα με την προκήρυξη 12Κ/2017».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου