Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Αγορά Ηλεκτρισμού: Πτώση για τη Μέση ΟΤΣ


Πτωτική πορεία κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η μέση Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Ενεργειακής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), που επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανάλυση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Πιο αναλυτικά, η μέση ΟΤΣ στο χρονικό διάστημα μεταξύ 3 Ιουνίου και 9 Ιουνίου ανήλθε στα €66,54/MWh, δηλαδή μειωμένη σε ποσοστιαία βάση κατά 3,26% από τη μέση ΟΤΣ της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, με τη μέγιστη και την ελάχιστη ΟΤΣ να διαμορφώνονται στα €80,79/MWh και στα €11,19/MWh αντιστοίχως. Αξίζει να αναφερθεί ότι η υψηλότερη μέση ΟΤΣ, ανά ημέρα, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επετεύχθη το Σάββατο, 8 Ιουνίου, φτάνοντας τα €69,02/MWh.


Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η πτώση της μέσης ΟΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα οφείλεται κυρίως στην υψηλή διαθεσιμότητα των θερμικών μονάδων, στις χαμηλές τιμές που επικρατούν στα Βαλκάνια αλλά και στη χαμηλή τιμή της περασμένης Κυριακής (9/6) των 59.49 €/MWh (λόγω υψηλής ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ), η οποία οδήγησε τον εβδομαδιαίο μέσο όρο προς τα κάτω.

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου