Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ θα διασωθεί - Οι υπαίτιοι θα ελεγχθούν

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ θα διασωθεί - Οι υπαίτιοι θα ελεγχθούν  
Στις «νάρκες» που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ εφόσον εκλεγεί, αλλά και στην αναζήτηση των υπευθύνων που κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, αναφέρθηκε ο ο πρόεδρος της ΝΔ με συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ θα διασωθεί.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν
μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, επισημαίνοντας ότι  η «καταστροφή που συνέβη δεν έχει προηγούμενο».
Εννοείται πως η ΝΔ, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, θα διασώσει τη ΔΕΗ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας  
Φειδωλός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά το υπουργικό συμβούλιο που θα συγκροτήσει, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο «ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά». Επισήμανε πάντως ότι ο ίδιος δεν θα αναλάβει κανένα υπουργείο, και ότι θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία του έργου των υπουργών του.
Παράλληλα, εμφανίστηκε έτοιμος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, «ένα αναλυτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας» και με «κλειδωμένη» την αρχιτεκτονική της νέας κυβέρνησης, καθώς και έτοιμο νομοθετικό έργο για ένα χρόνο.
 «Ο λαός θα κρίνει», σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θέλει μέχρι το τέλος του χρόνου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει βγει οριστικά από την κρίση. Άλλωστε, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «δεν θα χάσω ούτε μία μέρα».
Ο κ. Μητσοτάκης  αναφέρεται και στο «πρότζεκτ 2021» και στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Αμέσως μετά τις εκλογές, όπως λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. «θα προχωρήσω στη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα.
«Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει την προετοιμασία του 2021, της χρονιάς δηλαδή που θα γιορτάσουμε τιμώντας τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας μας με την Ελληνική Επανάσταση. Eχει ήδη γίνει προεργασία από το επιτελείο μου και στόχος μας είναι το 2021 να είναι μια χρονιά γιορτής για όλο τον ελληνισμό. Θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με κεντρικό στόχο να ξανασυστήσουμε μια αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα σε όλον τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου