Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Οταν η ιδιωτική ασφάλιση κατέρρευσε κι οι εργαζόμενοι έβγαλαν γυμνά ημερολόγια για να έχουν σύνταξη

ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ της ENRON 

 PLAYBOY-ENRON-WOMEN-ENRON
Ο προεκλογικός διάλογος για την ιδιωτική ασφάλιση, εκτός από το Ελληνικό αρνητικό παράδειγμα της ΑΣΠΙΣ και της Commercial Value μας θύμισε και το περιστατικό της ENROR, που όπως η ασφαλιστική AIG κατέρρευσε και άφησε εκατοντάδες υπαλλήλους χωρίς λεφτά για τις συντάξεις τους.
Το 2000 το περιοδικό Fortune της χάριζε για έκτη διαδοχική χρονιά
τον τίτλο της «πλέον καινοτόμου επιχείρησης» των ΗΠΑ για έξι διαδοχικές χρονιές.
Ήταν ένας κολοσσός στον κλάδο ενέργειας , που εμφάνιζε έσοδα άνω των 100 δισ. δολαρίων. Στην πραγματικότητα, όμως, τα έσοδα αυτά ήταν αποτέλεσμα λογιστικής απάτης.
Όταν αυτή ήρθε στο φως το 2001, η μετοχή της εταιρείας κατέρρευσε από τα 90 δολάρια σε ένα σεντ. Ηταν μία χρεοκοπία-σοκ, που έδειξε ότι ‘τα φαινόμενα απατούν’.
Οι υπάλληλοι της εταιρίας είχαν τοποθετήσει όλα τα χρήματα των συνταξιοδοτικών τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο της Εταιρίας, το οποίο υποσχόταν μεγάλες αποδόσεις.
Τελικά όταν η εταιρεία κατέρρευσε, ο μεν υπεύθυνος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση, αλλά οι εκατοντάδες υπάλληλοι της εταιρίας έχασαν τα πάντα.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάρρευσης ήταν το γυμνό ημερολόγιο της ENRON, με το οποίο υπάλληλοι της εταιρίας φωτογραφήθηκαν γυμνές ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα
Μετά την επιτυχία του ημερολογίου, το PLAYMBOY κάλεσε τις πιο «τολμηρές» υπαλλήλους να φωτογραφηθούν πιο προκλητικά και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή!
Έστειλαν αιτήσεις 300 πρώην υπάλληλοι της ENRON και από αυτές επιλέχθηκαν 10 που έγιναν γνωστές ως WOMEN OF ENRON

netakias.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου