Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΔ – Μητσοτάκης «Το κόστος μετάβασης στις ιδιωτικές θα το πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ 

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Ο 1ος πυλώνας θα είναι δημόσιος και διανεμητικός.
Η ανταποδοτική σύνταξη να αποδίδεται με αναλογικότερο τρόπο από ότι σήμερα
Ο 2ος πυλώνας θα είναι κεφαλαιοποιητικός.
Είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό χαρακτήρα, με το ίδιο ύψος εισφορών για όλους και την ισχυρή εποπτεία της ΤτΕ.
Ο 3ος πυλώνας θα είναι προαιρετικός.
Εισφορές αφορολόγητες και το ύψος του θα καθορίζεται από τον ασφαλισμένο
Καθοριστικό ρόλο στον 2ο και 3ο πυλώνα μπορεί να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση.Το κόστος αυτής της μετάβασης θα το αναλάβει το κράτος.


Τα βασικά σημεία της ομιλίας του συνοψίζονται ως εξής: – Μικτό σύστημα ΠΙΝΟΣΕΤ που εχει αποτύχει στην Χιλή: •Ο 1ος πυλώνας θα είναι δημόσιος και διανεμητικός. Η ανταποδοτική σύνταξη να αποδίδεται με αναλογικότερο
τρόπο από ότι σήμερα •Ο 2ος πυλώνας θα είναι κεφαλαιοποιητικός. Είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό χαρακτήρα, με το ίδιο ύψος εισφορών για όλους και την ισχυρή εποπτεία της ΤτΕ. •Ο 3ος πυλώνας θα είναι προαιρετικός. Εισφορές αφορολόγητες και το ύψος του θα καθορίζεται από τον ασφαλισμένο Καθοριστικό ρόλο στον 2ο και 3ο πυλώνα μπορεί να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση.Το κόστος αυτής της μετάβασης θα το αναλάβει το κράτος. Από κοινού ιδιωτική ασφάλιση και κράτος να συνεργαστούν ώστε να βρουν λύση για φθηνή ασφάλιση. Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που χρειάζονται την προστασία. – Υγεία καθολική για όλους Οι δαπάνες που καταβάλουν οι Έλληνες από τη τσέπη τους, το λεγόμενο out of pocket είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Σύμπραξη ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα έλεγχο του κόστους και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παράδειγμα: Να αγοράζει ο ασφαλιστικός τομέας υπηρεσίες από τα δημόσια νοσοκομεία Στον τομέα της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εξαιρετικά καινοτόμες υπηρεσίες και να διαχειριστούν χρόνια νοσήματα όπως ο καρκίνος. Είναι πιο εύκολο π.χ. για μία ασφαλιστική εταιρεία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας και να χρησιμοποιήσει έξυπνα συστήματα, πάντα με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, που θα μπορούν να επιβραβεύουν συμπολίτες μας ανάλογα με το πόσο υγιεινή ζωή κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου