Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Θ. Πετράκος: Όταν η λαϊκή ψήφος αποθρασύνει τον θύτη-Κομισιόν

Αποτέλεσμα εικόνας για Θ. Πετράκος: 
Το θράσος της Κομισιόν δεν έχει όρια. Ανησυχεί  τώρα για τη ΔΕΗ !!!.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ «Η έκθεση της Κομισιόν εστιάζει στα απογοητευτικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και τις σοβαρές προκλήσεις, που έχει να αντιμετωπίσει, που, εγείρουν ερωτήματα για το μέγεθος, που η επιχείρηση μπορεί να διατηρήσει. Συνιστά δε
αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος»!!!!.
Το  θράσος της Κομισιόν είναι προφανώς απύθμενο  διότι η πολιτικές της Κομισιόν και των υποτακτικών κυβερνήσεων ευθύνονται  για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η ΔΕΗ .Η Κομισιόν είναι αυτή η οποία μαζί   με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. επέβαλαν στο 3ο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν όλοι οι "εθνοσωτήρες " Τσίπρας, Μητσοτάκης, Γεννηματά και Θεοδωράκης για να «σώσουν» την Ελλάδα και  τον Ελληνικό λαό την απόσχιση και ιδιωτικοποίηση της πιο κερδοφόρου θυγατρικής της ΔΕΗ του ΑΔΜΗΕ και επιπλέον επέβαλαν στη ΔΕΗ με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά όλων των "εθνοσωτήρων" να πουλάει σε μεταπράτες κάτω του κόστους (ΝΟΜΕ) τη φτηνή παραγωγή της, την υποχρέωσαν επίσης να εκχωρήσει το καλύτερο 50% των πελατών της  στους ανταγωνιστές της , την εκβιάζουν για να πουλήσει τις καλύτερες λιγνιτικές μονάδες παραγωγής της μπιρ παρά και έπονται τα υδροηλεκτρικά επίσης μπιρ παρά. Τέλος χρόνια τώρα την έχουν κάνει φοροεισπράκτορα ΕΕΤΗΔΕ, ΕΤΜΕΑΡ κ.λ.π. Όλες αυτές οι μνημονιακές νεοφιλελεύθερες αποφάσεις , και όσες προηγήθηκαν μετά τις νεοφιλελεύθερες οδηγίες «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» και συνεχούς ιδιωτικοποίησης συρρίκνωσης και απαξίωσης της ,ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.    Επιπλέον από τη μια η αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους λόγω των μνημονιακών πολιτικών που είχαν ως συνέπεια τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων και από την άλλη οι χαριστικές ρυθμίσεις σε μεγάλους καταναλωτές αλλά και το κράτος «μπαταξής» έχουν παροξύνει την άσχημη κατάσταση της ΔΕΗ . Συνεπώς αποτελεί μεγάλη πολιτική πρόκληση η θρασύτατη πρόταση της Κομισιόν ότι η «θεραπεία» της άσχημης κατάστασης πρέπει να γίνει με ένταση των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και με  αύξηση των τιμολογίων δηλαδή την περαιτέρω επιβάρυνση του λαού.
Ας προσέξει λοιπόν   ο λαός στις επερχόμενες εκλογές  διότι όταν επιβραβεύει με την ψήφο του την Ν.Δ  ,τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ οι οποίοι ψήφισαν όλα τα παραπάνω και αποδοκιμάζει αυτούς που όχι μόνο δεν ψήφισαν το 3ο μνημόνιο  αλλά στήθηκαν με αγώνες  τέσσερα χρόνια τώρα δίπλα στα φτωχά λαϊκά στρώματα  για να: «Μην υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και για ρεύμα φτηνό για όλο το  λαό», τότε δίνει το δικαίωμα στο θύτη που λέγεται Κομισιόν να αποθρασύνεται. Ας σκεφθεί λοιπόν καλά  στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου  διότι μετά την απομάκρυνση από τη κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
- Ο Θανάσης Πετράκος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος  Πελοποννήσου ,επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»  και υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της ΛΑ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου