Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΗ: Σύμβουλος για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και προσλήψεις 5 ανώτατων στελεχών

ΔΕΗ: Σύμβουλος για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και προσλήψεις 5 ανώτατων στελεχώνΠροκηρύξεις της εταιρείας για πρόσληψη Γενικού Διευθυντή Διαχείρισης Πελατών, Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων, Γενικού Διευθυντή Marketing και Τιμολογιακής Πολιτικής, Διευθυντή Οικονομικού Σχεδιασμού και Ελέγχου, καθώς και Διευθυντή Λογιστικών Υπηρεσιών
Σε σειρά κινήσεων με στόχο την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της ΔΕΗ προχωρεί η διοίκηση της επιχείρησης προκειμένου να διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον για την εφαρμογή του νέου business plan, που θα παρουσιαστεί στις 23 Μαρτίου στο Λονδίνο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Στάσση.
Οι αλλαγές στην οργανωτική δομή της ΔΕΗ φαίνεται ότι θα είναι σαρωτικές ώστε να διαμορφώσουν μια διαφορετική επιχείρηση που θα μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στις αλλαγές που προωθούνται με τη στροφή στην αποκεντρωμένη παραγωγή των ΑΠΕ και στην πελατοκεντρική λογική που απαιτεί το νέο περιβάλλον.
Το πρώτο βήμα για την οργανωτική αναδιάρθρωση της ΔΕΗ έγινε με το νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τη Βουλή και ο οποίος δίνει ευελιξία στη διοίκηση της επιχείρησης σε ό,τι αφορά τη στελέχωση από την αγορά με τριετείς ή πενταετείς συμβάσεις και με αμοιβές που θα αποφασίζονται ad hoc.
Σύμφωνα με το νόμο στο ανώτερο διοικητικό επίπεδο δηλαδή μέχρι τον βαθμό του διευθυντή, οι θέσεις μπορούν να καλυφθούν μετά από προκήρυξη σε ποσοστό μέχρι και 100% από την αγορά, ενώ ακόμη και στο επίπεδο των βοηθών διευθυντών οι θέσεις είναι δυνατό να καλυφθούν από την αγορά σε ποσοστό μέχρι και 20%.

Νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης

Οι αλλαγές που προωθούνται είναι μεγάλες αν και επί του παρόντος το βάθος τους δεν είναι απολύτως σαφές. Αυτό άλλωστε φαίνεται ότι είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλου που θα εκπονήσει μελέτη για το σχεδιασμό του νέου πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης και για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της επιχείρησης. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του διαγωνισμού λήγει στις 30 Μαρτίου ενώ έχει ενδιαφέρον το ύψος του προϋπολογισμού που ανέρχεται σε 1,9 εκατ ευρώ.
Εν τω μεταξύ χθες έληξαν δυο προκηρύξεις για την προσλήψεις ανώτατων διευθυντικών στελεχών, ενώ την Πέμπτη λήγει η προθεσμία για την επιλογή τριών ακόμη.
Συγκεκριμένα η ΔΕΗ αναζητεί Γενικό Διευθυντή Διαχείρισης Πελατών ο οποίος θα αναφέρεται στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο που εποπτεύει τις εμπορικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με την προκήρυξη ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Πελατών θα είναι υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση των πελατών σε κάθε λογής αιτήματα, τη λογιστική διαχείριση του πελατολογίου, τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου οφειλών των πελατών, τη λειτουργία σύγχρονων εναλλακτικών καναλιών πωλήσεων και εξυπηρέτησης (τηλεφωνικά κέντρα, διαδίκτυο, κλπ.) και την ανάπτυξη και διαχείριση συνεργασιών με τρίτους για διενέργεια πωλήσεων και εξυπηρέτηση πελατών.

Προώθηση πωλήσεων σε εταιρικούς πελάτες

Επίσης χθες έκλεισε η προκήρυξη για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων που θα είναι υπεύθυνος για την προώθηση των πωλήσεων σε εταιρικούς πελάτες, την ανάπτυξη, διαχείριση και βελτιστοποίηση δικτύου καταστημάτων και άλλων δομών φυσικών πωλήσεων, σε όλη την χώρα, και τη διενέργεια αυτοπρόσωπων λιανικών πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και κάθε άλλου προϊόντος και υπηρεσίας της εμπορικής δραστηριότητας της Επιχείρησης, αναπτύσσοντας το δυναμικό των πωλήσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και ανάγκες με πλήρως πελατοκεντρική αντίληψη και πρακτική.

Χθες έκλεισε και η προθεσμία για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Marketing και Τιμολογιακής Πολιτικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο υφιστάμενο οργανόγραμμα της ΔΕΗ δεν προβλέπεται αντίστοιχη γενική διεύθυνση η οποία θα είναι αρμόδια για:
• Τη συστηματική παρακολούθηση και ανάλυση των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται ή προτίθεται να δραστηριοποιηθεί η ΔΕΗ.
• Την επεξεργασία της εταιρικής στρατηγικής για τη διαχείριση των προμηθειών Ηλεκτρικής Ενέργειας, έτσι ώστε να καλύπτεται επαρκώς η συνολική ζήτηση των πελατών της ΔΕΗ.
• Τον σχεδιασμό, μελέτη και εισαγωγή ή ανάπτυξη, νέων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως ενεργειακές υπηρεσίες, υπηρεσίες αποδοτικής χρήσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ανάπτυξη και διαχείριση των εγγυήσεων προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί από ΑΠΕ και διαθέτει η ΔΕΗ (Greenpass).
• Την προώθηση των νέων προϊόντων-υπηρεσιών.
• Τη μελέτη και έρευνα των αναγκών και της ικανοποίησης των πελατών, ανά προϊόν και υπηρεσία, καθώς και των ενεργειών του ανταγωνισμού.
• Την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Πωλήσεων για τη διάκριση των πελατών σε Εταιρικούς και λοιπούς
• Τη μελέτη και το σχεδιασμό της γενικής εμπορικής και τιμολογιακής πολιτικής της Επιχείρησης
• Την ανάπτυξη μεθόδων εμπορικής επικοινωνίας και έρευνας αγοράς
• Τη μελέτη διαφημιστικής πολιτικής, το σχεδιασμό και προώθηση της εμπορικής ταυτότητας της εταιρείας, και την ανάπτυξη και διαχείριση της εμπορικής επικοινωνίας της εταιρείας
• Τη μελέτη, επεξεργασία και κατάρτιση των συμβάσεων προμήθειας των πελατών λιανικής και των όρων των συμβάσεων των εταιρικών πελατών.
Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την επιλογή Διευθυντή Οικονομικού Σχεδιασμού και Ελέγχου ο οποίος θα έχει την ευθύνη κατάρτισης του οικονομικού μέρους του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Επιχείρησης, την κατάρτιση προϋπολογισμού και την παρακολούθηση της εκτέλεσης τους. Επίσης λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του Διευθυντή Λογιστικών Υπηρεσιών.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου