Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την τήρηση των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 
Μετά την εμφάνιση και στη χώρα μας κρουσμάτων κορονοϊου και στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ να τηρούν τα, συνιστώμενα από το υπουργείο Υγείας, μέτρα υγιεινής στους χώρους εργασίας.
Παράλληλα, καλούμε τις διοικήσεις των εταιριών, οι οποίες
παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και να εξασφαλίζουν ότι διατίθενται με επάρκεια σε όλους τους εργασιακούς χώρους και είναι προσβάσιμα, όλα όσα χρειάζονται (όπως πχ. σαπούνι και αλκοολούχο διάλυμα).
Η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία τη δική μας αλλά και των δικών μας. Των μελών της οικογενείας μας, των φίλων μας και των συναδέλφων μας στους χώρους εργασίας.
Η συμμόρφωση με τους βασικούς κανόνες , που υποδεικνύει το υπουργείο Υγείας , είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια έκτακτη κατάσταση όπως αυτή με τη νόσο του κορονοϊού, η οποία -όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες- δεν μεταδίδεται όταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής.
Αξίζει να θυμηθούμε τα οκτώ μέτρα υγιεινής
-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
-Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
-Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
-Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
-Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου