Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΔΕΗ – 160 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 14 πόλεις


 Η Δημόσια Επιχείριση Ηλεκτρισμού έχει ήδη τοποθετήσει 160 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 14 πόλεις της χώρας, με στόχο να τα αυξήσει σε 1.000 μέχρι το τέλος του 2023.

Η Δημόσια Επιχείριση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) συνεχίζει τις επενδύσεις της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη

με βάση το σχετικό πρόγραμμα που έχει από καιρό ανακοινώσει. Πέρα από την μεγάλη ανακαίνιση σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε φιλοσοφία, που έχει ξεκινήσει σε 97 από τα καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα, στοχεύει να έρθει πιο όσο πιο κοντά γίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Εκτός από τον επανασχεδιασμό των χώρων που υποδέχεται τους καταναλωτές, την εγκατάσταση αυτόματων μηχανημάτων πληρωμών των λογαριασμών του ρεύματος και την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, έχει ήδη προχωρήσει και σε κινήσεις που διευκολύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί 160 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στα supermarkets της ΑΒ Βασιλόπουλος με την οποία συνεργάζεται από τον Ιούνιο του 2020, ενώ προχωρά με ανάλογες κινήσεις και με τους Δήμους της χώρας. Πριν από ένα περίπου μήνα, στις 8 Μαρτίου, η ΔΕΗ έβαλε σε λειτουργία για πρώτη φορά τον μεγαλύτερο μέχρι τώρα σταθμό δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στη χώρα μας. Ο συγκεκριμένος σταθμός βρίσκεται στο parking του ΑΒ Ελληνικού και αποτελείται από 12 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Απώτερος στόχος της Δημόσιας Επιχείρισης Ηλεκτρισμού, όπως έχει προαναγγείλει, είναι η ανάπτυξη και η εύρυθμη λειτουργία 1.000 συνολικά σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, μέχρι το τέλος του 2023.

 

 

 www.4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου