Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ε.Α.Μ.Ε. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Επιστροφή στην κανονικότητα, νέα κουλτούρα περί αυταρχισμού!


Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε την Μεγάλη Τρίτη 27/04/2021, όταν από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερωθήκαμε, ότι συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ε.ΤΕ. Ορυχείου Λιγνιτικής Μεγαλόπολης με τα εξής θέματα:

1. Την προφορική ενημέρωση εργαζομένων στις βάρδιες για μη εργασία τη Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα

από τον Δ/ντή κλάδου Ορυχείων.

2. Την προφορική "ανάθεση καθηκόντων" οδηγού σε Επιστάτες.

Μετά από πλήρη συζήτηση, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Να κατατεθεί έγγραφη καταγγελία στο ΣΕΠΕ.

2. Η ενημέρωση για μη εργασία είναι μία τακτική που αποσκοπεί στο να περικοπεί ο μισθός των εργαζομένων, η οποία λαμβάνεται μονομερώς.

Ενημερώνουμε τους συνάδελφους που επιθυμούν, να προσέλθουν στην εργασία τους, σύμφωνα με τα προγράμματα εργασίας, χωρίς να καταργηθούν οι βάρδιες της Α', Β' και Γ' αδιάλειπτης φυλακής, ώστε, αφενός να μην απωλέσουν εισόδημα, αφετέρου να μην παγιωθεί μια μόνιμη κατάσταση παύσης βαρδιών σε συγκεκριμένες αργίες κλπ.

3. Η Διοίκηση του κλάδου Ορυχείων, αναθέτοντας αρμοδιότητες της κατηγορίας Τ5 σε εργαζόμενους εκτός καθηκοντολογίου, θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους εκτελώντες όσο και τους συνάδελφους που μεταφέρονται μέσω αυτών.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και τη Διοίκηση να ολοκληρώσει άμεσα τη διαγωνιστική διαδικασία μετατάξεων και ταυτόχρονα να προσλάβει κι άλλους, αν απαιτείται.

4. Σε κάθε περίπτωση που ο Δ/ντης κλάδου ορυχείων ή το Δ.Σ της Εταιρείας εμμείνει στις κατάφωρα άδικες αυτές αποφάσεις, ως μέτρο αντίστασης για όλες τις παραπάνω ενέργειες που θίγουν τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και την προσωπικότητά μας, με συντεταγμένη και ομόθυμη αντίδραση, είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε άμεσες απεργειακές κινητοποιήσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν συμμετείχαμε σε αυτή τη συνεδρίαση!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι, με μια συνειδητή χρόνο-καθυστέρηση, λόγο σεβασμού στις Άγιες μέρες του Πάσχα, δεν προβήκαμε σε ενέργειες αποκατάστασης μιας μονομερούς ανακοίνωσης, που παρουσιάστηκε ως συλλογική και ομόφωνη!

Προσπαθήσαμε να βρούμε πιθανούς πειστικούς λόγους, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά και τον ανήθικο μηχανισμό εξουσίας όπως τον αντιλαμβάνονται και οικειοποιούνται οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ.

Όπως ήδη αναφέραμε η απόφαση ήταν μονομερής, χωρίς την δική μας συμμετοχή, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η συνεδρίαση ήταν παραταξιακή ή ακόμα χειροτέρα ΑΤΟΜΙΚΗ!

Οπότε τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και του απολογισμού με απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα:

-        Για ποιο λόγο συνέβη αυτό το βαρύ θεσμικό ατόπημα;

-        Που αποσκοπούσε;

-        Κάλυπτε κάτι;

-        Ποιος ή ποιοι κατέλυσαν δημοκρατικές και διαφανείς θεσμικές διαδικασίες;

-        Τι θα ακολουθήσει στο μέλλον;

-        Πως θα πορευθεί ο νοσηρός ιθύνων νους και ο ηθικός αυτουργός;

-        Υπάρχει στην ηθική του η λέξη ευθιξία;

-        Το επέβαλαν πελατειακές σχέσεις;

-        Έγινε για προσωπικό όφελος;

-        Αυτή η αποσάθρωση από δημόσια πρόσωπα δικαιολογούν και νομιμοποιούν τις πράξεις τους;

-        Θα το αποδώσουν σε λάθος;

 

Ειλικρινά λυπούμαστε, όταν "συνάδελφοι" αποκτούν σταδιακά μια ιδιόρρυθμη συνείδηση δικαίου, με στρέβλωση των αξιών και διερωτόμαστε αν αυτή είναι η νέα κουλτούρα περί αυταρχισμού και αν έχει κοινωνική χρησιμότητα πλην αυτή της αυτογελιοποίησης.

Με αγωνία αναμένουμε πειστικές, τεκμηριωμένες και όχι προσχηματικές απαντήσεις. Όπως και την ανάκληση της «ομόφωνης» απόφασης με μια τεράστια συγγνώμη για την ανομολόγητή σας ενέργεια.  

Η τοποθέτησή μας σε ότι αφορά τη θεματολογία, θα εκφραστεί μέσα από επίσημη και ορθή διαδικασία, εάν και εφόσον συνεδριάσουμε . . .

 

Υ.Γ.

  • Αγαπητοί Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, καμιά λέξη για την Διοίκηση και την κυβέρνηση θα αρθρώσετε;
  • Για τις υποσχέσεις του σημερινού υπουργού μαζί με τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού μας, για την επιστροφή της Λιγνιτικής στη ΔΕΗ;
  • Για το έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της περιοχής με την Βίαιη Απολιγνιτοποίηση;
  • Για τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που χάνονται;
  • Για την ερημοποίηση της περιοχής που προχωράει βάσει  σχεδίου και των εξαγγελιών Μητσοτάκη, με υποστηρικτές, τον Περιφερειάρχη και πληθώρα φιλοκυβερνητικών και θεσμικών στελεχών να βάζουν πλάτη;
  • Για το έγκλημα απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για το τιμολόγιο προσωπικού (ΓΠ), θα πείτε κάτι ή το ξεχάσατε και αυτό;
  • Για το θέμα της εντοπιότητας απαντήσεις θα δώσετε;

Τα ξεχάσατε ή απλά αδιαφορείτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου