Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Eurobank Equities: Νέα τιμή στόχος στα 11,6 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ

 

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε η Eurobank Equities, βλέποντας περιθώρια ανόδου κατά 26% βάσει του προγράμματος απολιγνιτοποίησης που τρέχει η Επιχείρηση και το στόχο που έχει θέσει να ενισχύσει τη θέση της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μερίδιο αγοράς που θα ανέλθει σε 10% έως 20%

από το 3% που έχει σήμερα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η έκθεση της χρηματιστηριακής, η ΔΕΗ αναμένεται να διαθέσει περισσότερο από 2/3 των κεφαλαιουχικών της δαπανών για την κατασκευή μονάδων ΑΠΕ, κυρίως ηλιακών σταθμών, κάτι που σημαίνει εγκατάσταση επιπλέον 1,4 με 1,5 GW ΑΠΕ μέχρι το 2023, που θα αυξήσουν το μερίδιο αγοράς της Επιχείρησης στις ΑΠΕ περίπου στο 14%.

Οι νέες εγκαταστάσεις αυτές, όπως εκτιμά η Eurobank Equities, έχουν περιθώριο να συνεισφέρουν EBITDA της τάξεως των 75 χιλ. ευρώ ανά MW, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, κάθε 1 GW προστιθέμενης ηλιακής ισχύος (δηλαδή 600 εκατ. ευρώ επενδυμένου κεφαλαίου) αξίζει περισσότερα από 770 εκατ. ευρώ σε όρους επιχειρηματικής αξίας. Κάτι που με τη σειρά του μεταφράζεται σε δείκτη EV/IC στο 1,3 και επιπλέον κεφαλαιοποίηση περίπου 8% στην αγορά.

Όπως επισημαίνει δε η έκθεση, η ΔΕΗ διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή προς 6 φορές το EV/EBITDA του 2022, αλλά εξακολουθεί να συνιστά καλό σημείο εισόδου παρά το ράλι άνω 200% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στα τρέχοντα επίπεδα η δραστηριότητα Παραγωγής/Παροχής της ΔΕΗ αποτιμάται περίπου στις 4 φορές το EV/EBITDA της.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Eurobank Equities εκτιμά ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα κινηθεί υψηλότερα στο φάσμα της αποτίμησης της καθώς αποδίδει η ανάπτυξη των ΑΠΕ και αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της στα 11,6 ευρώ από τα 10 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας περιθώριο ανόδου 26% από το τελευταίο της κλείσιμο χτες στα 9,21 ευρώ.

(liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου