Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Επιταχύνει η ΔΕΗ για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ.

Το 2021 θα είναι έτος σταθεροποίησης της λειτουργικής κερδοφορίας της ΔΕΗ, υποστηρίζει η διοίκηση. Εως τα τέλη Ιουνίου η επενδυτική απόφαση για τη μετατροπή της μονάδας Πτολεμαΐδα V, ώστε να καίει φυσικό αέριο.

Επιταχύνει η ΔΕΗ για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

 Δεν θα παρεκκλίνει η ΔΕΗΔΕΗ -0,17% από τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί για το τρέχον έτος, παρά το γεγονός ότι τα μεγέθη της στο β’ τρίμηνο θα επηρεαστούν περισσότερο από τις τιμές του CO2, που έχουν πάρει την ανιούσα.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε η διοίκηση της ΔEΗ κατά το χθεσινό

conference call με τους αναλυτές, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου.

Το 2021 θα είναι έτος σταθεροποίησης της λειτουργικής κερδοφορίας της ΔΕH, επανέλαβε και προς τους αναλυτές η διοίκηση. Θα επιτευχθούν, επίσης, οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη μείωση των όγκων εκπομπών CO2 για το 2022 με το Ομόλογο Αειφορίας, εξέφρασε τη βεβαιότητά της η διοίκηση της ΔΕH κι αυτό, όπως είπε, θα προκύψει και από την αξιολόγηση που θα γίνει.

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή της μονάδας Πτολεμαΐδα V από λιγνιτική σε φυσικού αερίου ανακοινώθηκε ότι η οριστική επενδυτική απόφαση θα έχει ληφθεί ως τα τέλη Ιουνίου. Η ΔΕH επιδιώκει η μετατροπή να έχει συντελεστεί πριν από το 2025.

Εξάλλου, έγινε γνωστό ότι «τρέχει» στο φουλ πλέον η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Και οι εννέα υποψήφιοι επενδυτές για το 49% του Διαχειριστή έχουν πρόσβαση στην εικονική τράπεζα δεδομένων (VDR), αφού ολοκληρώθηκε η υπογραφή των Συμφώνων Εμπιστευτικότητας από όλους. Η διοίκηση της ΔEΗ προσβλέπει στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας ως τον Σεπτέμβριο, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμά της, όπως έγραψε και το Euro2day.gr.

 

Αθηνά Καλαϊτζόγλου

 Euro2day.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου